15.08. Onneksi olkoon: Marjatta, Marja, Jaana, Marjo, Marita, Marjut, Marianne, Maritta, Marjaana, Marjukka, Marianna, Jatta | Palaute
Malmin seurakunta

Kastepäivä on lapsen suuri juhla

Malmin seurakunta

19.04.2017, 11:56 /  päivitetty 24.04.2017, 10:06

Toukokuussa on mahdollista tuoda lapsi kasteelle
mukavasti ja helposti.

Helsingin seurakunnissa järjestetään 7.5. kastepäivä. Malmin seurakunnassa lapsia kastetaan Viikin kirkossa kello 14. Kastepäivään kastettavaksi voi tuoda pienen tai vaikka jo kouluikäänkin ehtineen lapsen.

Seurakunta tarjoaa tilaisuudelle kauniit puitteet ja kakkukahvit. Viikin kirkon juhlassa on paikalla ammattivalokuvaaja, jonka kuvia kasteperheet voivat saada jälkikäteen muistoksi maksutta. Juhlaan voi kutsua myös lapsen lähipiirin. Viikin kirkossa on mahdollisuus myös ruotsinkieliseen tilaisuuteen.

Lapsi voidaan kastaa, kun jompikumpi lapsen vanhemmista kuuluu kirkkoon. 15-vuotiailla kastetta edeltää rippikoulu, joka on luterilaisen kirkon kastekoulu. Kastettavalla pitää olla kaksi kirkkoon kuuluvaa kummia. Mikäli kummeja on vaikea löytää, kannattaa kysyä neuvoa seurakunnasta. Tarvittaessa myös yksi kummi voi riittää.

Viikin kirkon kastepäivään ilmoittaudutaan 28.4. mennessä sivustolla kastepäivä.fi tai pastori Petri Jukaselle p. 050 562 1276, petri.jukanen@evl.fi. Ruotsikielisten perheiden varaukset Petrus församling, Sofia Lindholm, tel. 09 2340 7112, petrus.fors@evl.fi.

Samana päivänä pidetään myös muita kastepäiviä. Helsingissä kastepäivä järjestetään Viikin kirkon lisäksi Alppilan kirkossa kello 16, Hyvän Paimenen kirkossa kello 17 ja Lauttasaaren kirkossa kello 14.