28.09. Onneksi olkoon: Arja, Lenni | Palaute
Malmin seurakunta

Jazzvirsiä, Taiteiden yön konsertti Malmin kirkossa

Malmin seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli18.08.2022 klo 20:00 - 21:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliMalmin kirkko, Kunnantie 1, 00700 Helsinki

Elokuussa Malmin kirkossa järjestettävässä Taiteiden yö -tapahtumassa päästään nauttimaan lohtua ja toivoa tuovista virsistä jazzillisin sävyin, kun laulaja-lauluntekijä Eva Vikman sekä pianisti Lassi Kouvo saapuvat konsertoimaan duona. Kolmen vuoden ajan yhdessä keikkaillut kaksikko julkaisi lokakuussa 2021 digipalveluissa singlen tututusta virrestä ”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan” ja kiertää nyt sen tiimoilta eri puolilla Suomea.

Ajatus jazzillisesta virsikonsertista syntyi koronakesänä 2020, kun Vikman mietti uutta konserttikonseptia, jossa yhdistyisi oma missio toivon ja ilon tuomisesta sekä Kouvon tyylikkäät sovitukset. ”Instrumentaaleja jazzvirsiä on tehty aiemmin, mutta ei juurikaan laulettuna, niinpä halusimme nivoa yhteen vahvuutemme muusikkoina ja syntyi uudenlainen, jazzillinen virsikonsertti, jollaista ei ole aiemmin kuultu”, Vikman kertoo.

Valovoimaiseksi ja lämpimän karismaattiseksi luonnehdittu, Eva Vikman on noussut viime vuosina esille jazziskelmägenren raikkaana ja sävykkäänä tulkitsijana. Vikman on julkaissut musiikkia sekä tuotantoyhtiön artistina että oman levymerkkinsä alla, ja menestynyt useissa korkeatasoisissa, valtakunnallisissa kilpailuissa sekä laulajana että lauluntekijänä. Pianisti Lassi Kouvo on puolestaan yksi kotimaan työllistetyimpiä jazzmuusikoita, joka on saanut valtakunnallista tunnustusta työstään kotimaisen jazzkulttuurin hyväksi.

Malmin kirkossa kuultava tunnin kestoinen jazzvirsikonsertti on herkkä, toiveikas ja lämminhenkinen kokonaisuus lapsuusajoilta tuttuja, rakastettuja virsiä, jotka saavat duon käsittelyssä uutta svengiä ja tunnelmaa. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmia myydään ovelta 10 euron hintaan.