30.09. Onneksi olkoon: Sirja, Sorja, Siru | Palaute
Malmin kirkko

Seurakunnan pop up -puurojuhlissa yli tuhat kävijää

Malmin seurakunta

13.12.2019, 13:35 /  päivitetty 13.12.2019, 20:33
Puurojuhlat keräsivät satoja eri-ikäisiä kirkolle nauttimaan musiikista ja joulutarinoista, askartelemaan kortteja ja herkuttelemaan joulupuurolla. Juhlat ideoitiin yhdessä alueen asukkaiden kanssa.
Kuvassa Markus-pappi sekä nuori nainen ja vauva.

Puurojuhlia vietettiin Malmin ja Viikin kirkoilla keskiviikkona 11.12. ja Puistolan kirkolla torstaina 12.12. Puuron ja muiden jouluisten herkkujen lisäksi ohjelmassa oli muun muassa musiikkia, joulutarinoita, askartelua ja yhdessäoloa. Juhliin olivat tervetulleet kaikki aina lapsista eläkeläisiin. Juhlat keräsivät hyvää palautetta.

– Kiitos, tämä oli ihana juhla. Tuli joulutunnelma.

– Juuri sitä, mitä tarvitsemme tässä kovassa ajassa: lämpöä, valoa, välittämistä ja yhdessäoloa.

– Oli ihana saada lämmintä puuroa, sekin on välittämistä ja huolenpitoa. Oli ihana olla yhdessä, nähdä lapsia ympärillä. Olette niin oikealla tiellä. Nyt kirkon ovet ovat auki kaikille. Jatkakaa juuri näin.

Puurojuhla suunniteltiin yhdessä alueella asuvien kanssa syksyllä järjestettyjen työpajojen pohjalta. Työpajoissa haluttiin erityisesti kuunnella heitä, joita ei kirkolla muuten näy.

Seurakunnan työntekijät kulkivat viime kesänä kaduilla ja tekivät lähes sata palvelumuotoiluhaastattelua, joissa alustavasti selvitettiin alueen asukkaiden ajatuksia kirkosta, seurakunnasta sekä omasta ja seurakunnan joulusta.

Lue lisää ihmisten kanssa suunnitellusta jouluohjelmasta:

Malmin seurakunnan joulu tehdään yhdessä alueen ihmisten kanssa – joulusauna, #joululupaus nuorille ja yhteinen aatonvietto kirkolla