28.05. Onneksi olkoon: Alma | Palaute

Malmin kirkko

Jumalanpalvelus Malmin kirkosta 29.3. klo 10 - katso lähetys täältä

Malmin seurakunta

28.03.2020, 20:10 /  päivitetty 28.03.2020, 20:27
Tervetuloa videokirkkoon sunnuntaina klo 10! Jumalanpalveluksesta vastaavat kirkkoherra Heikki Arikka ja nuorisotyönohjaaja Heidi Granström, musiikissa Make Perttilä.

Sunnuntaina olemme seurakuntana koolla pelkästään Internetissä. Vaikka nyt pitää ottaa fyysistä etäisyyttä toisiimme, voimme ottaa ajatuksissamme henkisen askeleen lähemmäs toisiamme.

Malmin seurakunnan jumalanpalvelus on katsottavissa tällä sivulla sunnuntaina klo 10 sekä Facebook-sivuillamme. Jumalanpalvelus on nauhoitettu Malmin kirkossa perjantaina 27.3. 2020.

Syvä paastonaika alkaa

29.3. alkaa hiljaisen viikon loppuun ulottuva ns. syvä paastonaika. Siksi päivää on sanottu kärsimyksen sunnuntaiksi.

"Meillä on koko ihmiskunnalla nyt yhteinen koettelemus. Ehkä se yhdistää meitä, ja Kristus murtaa muurimme", Heikki Arikka sanoo saarnassaan.


Ef. 2: 12–16

Ennen te elitte ilman Kristusta, Israelin kansan ulkopuolella ja osattomina liitoista ja niiden lupauksista, olitte maailmassa vailla toivoa ja vailla Jumalaa. Mutta nyt Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa, hänen veressään, tuonut lähelleen teidät, jotka ennen olitte kaukana hänestä.

Kristus on meidän rauhamme. Hän on tehnyt nämä kaksi ihmisryhmää yhdeksi ja kuolemallaan hajottanut niitä erottaneen vihollisuuden muurin. Hän on kumonnut lain käskyineen ja säädöksineen, jotta hän omassa itsessään loisi nuo kaksi yhdeksi uudeksi ihmiseksi, ja näin hän on tehnyt rauhan. Ristillä kuollessaan hän omassa ruumiissaan sai aikaan sovinnon Jumalan ja näiden molempien välille ja teki näin lopun vihollisuudesta.