19.09. Onneksi olkoon: Reija | Palaute
Malmin kirkko

Älä jää surussa yksin – keskusteluapua saatavilla

Malmin seurakunta

18.10.2019, 10:59
Vuoden pimeimpään aikaan vietettävä pyhäinpäivä voi olla läheisensä menettäneelle tuskallista aikaa. Jos kaipaat keskustelua toisen ihmisen kanssa, älä jää yksin.
Kuvassa oksa tai heinä valoa vasten.


Pappi ja muita työntekijöitä tavattavissa pyhäinpäivänä Malmin hautausmaalla


Malmin hautausmaan portit ovat avoinna pyhäinpäivän viikonloppuna (to–ma) 24h – voit tulla vierailulle hautausmaalle silloin, kun sinulle sopii.

Lauantaina 2.11. klo 11–19 kappelirakennuksen viereisessä odotustilassa on tarjolla lämmintä juotavaa. Voit tavata paikalla Malmin seurakunnan työntekijöitä.

Myös Iso kappeli on avoinna lauantaina klo 11–19. Kappelissa on tavattavissa pappi sekä mahdollisuus hiljentymiseen ja muistokynttilän sytyttämiseen.

Kirkon Palveleva puhelin päivystää pyhinäkin

Kirkon palvelevaan puhelimeen voi soittaa kuka tahansa keskusteluyhteyttä kaipaava. Palveleva puhelin on avoinna joka ilta klo 18–01, perjantaina ja lauantaina klo 18–03.

Palvelevan puhelimen numero on 0400 22 11 80.

Operaattori veloittaa puhelusta liittymäsopimuksen mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Marraskuussa alkaa sururyhmä

Sururyhmä on vertaisryhmä läheisensä äskettäin menettäneille. Luottamuksellisessa ilmapiirissä voit jakaa muistoja ja pohtia omaa jaksamista. Sururyhmät ovat kaikille avoimia asuinpaikasta riippumatta. Ryhmän vetäjinä toimivat surutyön ammattilaiset, pappi ja diakoniatyöntekijä.

Sururyhmä Tapulin seurakuntakodilla alk. 20.11. ke klo 17–19. Seitsemän kokoontumista, viimeinen kerta helmikuussa. Ryhmän maksimikoko on 10 henkilöä. Lisätietoja: Markus Kopperoinen p. 050 380 3569, markus.kopperoinen@evl.fi . Ilmoittaudu kirkkoherranvirastoon p. 09 2340 4400 (ark. klo 9–15, ke myös klo 15–17) tai malmi.srk@evl.fi viimeistään viikkoa ennen ryhmän alkua.

Voit kääntyä seurakunnan puoleen

Jos toivot itsellesi tai surevalle läheisellesi kotikäyntiä tai pitempiaikaista tukea, voit ottaa yhteyttä pappeihin tai diakoniatyöntekijöihin.

Työntekijöiden yhteystiedot löydät täältä.

Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot alueittain.

Jos olet menettänyt läheisesi, autamme sinua hautajaisiin liittyvissä kysymyksissä. Hautajaiset on mahdollista järjestää arvokkaasti ilman suuria kustannuksia. Ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon (p. 09 2340 4400) tai siunaavaan pappiin, niin kerromme lisää.