24.09. Onneksi olkoon: Alvar, Auno | Palaute
Malmin kirkko

Tyhjän sylin messu, Levon messu, Klovnimessu – toukokuu on erityismessujen kuukausi

Malmin seurakunta

02.05.2019, 12:46 /  päivitetty 06.05.2019, 09:12
Toukokuu on messujen megakuukausi: kesään heräävässä luonnossa vietetään metsäkirkkoa ja ennen äitienpäivää kokoonnutaan lapsettomille tai lapsensa menettäneille tarkoitettuun Tyhjän sylin messuun. Suvivirren sunnuntaina messutaan torilla, kirkon kevätkekkereissä koetaan ilman sanoja vietettävä Klovnimessu ja Levon messu kutsuu levähtämään patjoilla ja tyynyillä. Mukaan mahtuu myös muun muassa ripari- ja konfirmaatiomessuja, vauvakirkko, musaehtoolliset ja kansainvälinen messu.
poika ja risti

Äitienpäiväviikonlopun messussa muistetaan myös lapsensa menettäneitä

Äitienpäiväviikonloppuna lauantaina 11.5. vietetään Tyhjän sylin messua ja teehetkeä Viikin kirkossa klo 16. Tilaisuudessa on keskustelumahdollisuus pastori Niina Pihlajamaan kanssa. Messu on tarkoitettu lapsettomille, lapsensa menettäneille ja abortin läpikäyneille sekä heidän läheisilleen.

Äitienpäivänä 12.5. messujen jälkeen on kirkoilla tarjolla kakkukahvit. Messut Malmin kirkossa klo 10, Martta Paijola. Puistolan kirkossa klo 10, Aleksi Vainikka. Viikin kirkossa klo 10, Sari Hakuri. Pihlajamäen kirkossa klo 16, Sari Hakuri.

Levon messussa levätään patjoilla

Tämän kevään uutuus, Levon messu, tulee toista kertaa keskiviikkona 15.5. klo 18. Levon messu on kaikenikäisille tarkoitettu lepohetki, jossa levitetään patjat ja rauhoitutaan arjen kiireen keskellä. Nuorten järjestämässä meditatiivisessa messussa voi lepäillä patjoilla ja penkeillä illan hämärtyessä. Rauhallinen musiikki ja pienet sanahetket rytmittävät messun kulkua. Levon messuja ovat toteuttamassa nuoret ja kasvatuksen työntekijät.

Klovnimessu ja terveisiä Israelista sunnuntaina 19.5.

Sunnuntaina 19.5. juhlitaan Malmin kirkolla kevätkekkereitä. Ohjelma alkaa klo 10 Klovnimessulla Malmin kirkossa. Mikä ihmeen klovnimessu? Lue lisää täältä. Mukana messussa Meri Ala-Kokko, Nuottilinnut ja Tuulenpesä, joht. Kaisu Rauhamaa, ja taideriparilaiset. Messun jälkeen kevätkekkereillä on tarjolla keittolounasta, vohveleita partiolaisten hyväksi ja ohjelmaa kaikenikäisille. Kirkkokuoron konsertti Malmin kirkossa klo 12, joht. Elina Tofferi. Vapaa pääsy. Messu ja kekkerit ovat osa Malmin päivien ohjelmaa.

Puistolan kirkossa vietetään sunnuntaina 19.5. klo 10 Israel-teemaista messua. Pastori Markus Kopperoinen tuo terveisiä Suomen Lähetysseuran työvaihdosta Israelista. Kamarikuoro, joht. Taru Hämäläinen.

Eteläisellä alueella rippikoulumessu Viikin kirkossa klo 10, Petri Jukanen, ja messu Pihlajamäen kirkossa klo 16, Jukka Holopainen.

Suvivirren sunnuntaina lauletaan suvivirttä

Suvivirren sunnuntain messuissa 26.5. lauletaan suvivirttä. Viikissä Suvivirren sunnuntaina vietetään torimessua Latokartanon torilla klo 10.

Ehtoolliselle keskellä arkea

Ehtoollista voi viettää muulloinkin kuin sunnuntaina. Keskiviikkona 8.5. klo 18 vietetään arki-illan ehtoollista Viikin kirkossa ja viikkomessua keskiviikkona 15.5. Musiikkiehtoollista vietetään remontin jälkeen taas toiminnassa olevassa Tapanilan kirkossa keskiviikkona 8.5. ja 22.5. klo 18.