19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute | På svenska | In English

Malmin kirkko

Tukea omaishoitajille

Malmin seurakunta

23.11.2017, 11:25 /  päivitetty 23.11.2017, 11:29

Ensi sunnuntaina 26.11. seurakunnassa vietetään omaishoitajien kirkkopyhää kolmessa eri kirkossa. Seurakunnassa on käynnissä myös kampanja omaishoitajien tukemiseksi.

Messuissa omaishoitajiin liittyvä teema on esillä ainakin saarnassa, esirukouksessa, kirkkokahveilla. Messut pidetään Malmilla klo 10, Siltamäessä klo 12 ja Pihlajamäessä klo 16.

Malmin kirkon messun jälkeen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajien ja Läheisten liiton (POLL) edustaja Marja Ruotsalainen kertoo ja keskustelee omaishoidosta. Pihlajamäen kirkon messussa omaishoidon asiat ovat esillä ja kirkkokahveilla on tilaa heidän kuulumisilleen.

Apukäsiä omaishoitajille

Sunnuntaihin asti on myös mahdollista kertoa pastori Sari Hakurille, mikäli tarvitsee apukättä omaisensa hoitamiseen tai haluaa auttaa omaishoitajia.

− Kampanja on suunnattu kaikille Malmin seurakunnan alueella asuville omaishoitajille ja kenelle hyvänsä joka haluaa tarjota "apukättä". Avun luonnetta ei ole määritelty etukäteen, vaan omaishoitaja voi pyytää juuri sitä mitä tarvitsee ja arvelee jonkun voivan tarjota, Hakuri kertoo.

Tällä hetkellä kampanja on kertaluonteinen, eli avun tarjoaja ei sitoudu enempään kuin yhteen tapaamiseen.

− Voihan näistä pienistä kohtaamisista syntyä jotain isompaa. Omaishoitaja löytäisi seurakunnasta muutakin tai apukädeksi tarjoutunut voisi jossain elämäntilanteessa olla sitten rohkeampi myös sitoutumaan johonkin tehtävään, Hakuri kertoo.

Avun tarpeesta ja omasta mahdollisuudesta olla avuksi voi kertoa Sari Hakurille viimeistään 26.11. sari.hakuri@evl.fi tai p. 050 544 0554.

Omaishoitaja Malmin seurakunnan alueella:

Kerro meille toiveesi kertaluonteisesta avusta, joka voi olla vaikkapa:

- kotiaskareita

- apua viranomaisasian hoidossa

- teknistä tai kuljetusapua

- lastenhoitoa tai seuranpitoa

Sinä, joka voisit olla avuksi: Ilmoittaudu reserviin ja etsimme sinulle sopivan tehtävän apukätenä.

Seurakunnassa on myös vertaistukiryhmä omaishoitajille. Sen toiminnasta kertoo lisää Annikka Hakala, annikka.hakala@evl.fi, 09 2340 4843.

Kirkko ja kaupunki -lehti haastatteli Malmin seurakunnan alueella asuvaa omaishoitajaa. Lue teksti täältä.