13.08. Onneksi olkoon: Jesse | Palaute
Malmin kirkko

Suomen tasavallan presidentit ja kirkko -keskustelutilaisuus

Malmin seurakunta

03.12.2019 klo 19:00 Malmin kirkko, Kunnantie 1, 00700 Helsinki

Itsenäisyyspäivän lähestyessä Malmin kirkolle saapuu mielenkiintoisia vieraita tiistaina 3.12. klo 19 puhumaan presidenteistä ja heidän kirkkosuhteestaan. Mukana keskustelemassa historian tutkija ja dosentti Ville Jalovaara sekä emerituspiispa Eero Huovinen. Keskustelun juontaa kirkkoherra Heikki Arikka.

Ville Jalovaara on erikoistunut kirkon ja valtion suhteisiin Suomessa. Hän kertoo vuosi sitten julkaistusta kirjastaan Myrskyä ja mystiikkaa: Suomen tasavallan presidentit ja kirkko, joka on tietoteos Suomen presidenttien suhteesta kirkkoon.

Eero Huovinen on vuosia toiminut presidenttien luottopiispana. Hän kertoo omasta suhteestaan presidentteihin, joiden kanssa on työskennellyt. Millaisia keskusteluja Huovinen on käynyt presidenttien kanssa kirkkoon liittyen? Lisäksi luvassa Huovisen lapsuuden presidenttimuistoja Malmilta.

Tervetuloa kaikki historiasta ja presidenteistä kiinnostuneet sekä muut uteliaat seuraamaan mielenkiintoisia puheenvuoroja ja keskusteluja! Illan lopussa myös sinulla on mahdollisuus esittää asiantuntijoillemme aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Kuva: Flickr/Ilkka Jukarainen