24.01. Onneksi olkoon: Senja | Palaute | På svenska | In English

Malminkartanon kappeli

Ilmoittautuminen tammikuun Hiljaisuuden päivään on käynnissä

Kannelmäen seurakunta

30.12.2019, 16:44 /  päivitetty 30.12.2019, 15:32
Kannelmäen seurakunnan puolen päivän miniretriiteissä Malminkartanon kappelilla liitytään pitkään kristilliseen mietiskelyperintee-seen matalalla kynnyksellä. Mitään aikaisempaa kokemusta retriiteistä tai hiljaisuuden hengellisyydestä ei tarvita.

Järjestämme Malminkartanon kappelilla Hiljaisuuden päivä -miniretriitin lauantaina 25.1. klo 9.30-15.30. Miniretriittiin on ilmoittautuminen ma 20.1. mennessä ohjaajalle, pappi Konsta Korhoselle sähköpostitse konsta.korhonen@evl.fi

Mikä on miniretriitti?

Miniretriiteissä sitoudutaan pidättäytymään turhasta puheesta ja keskitytään antamaan tilaa omalle ja toisten mielelle rauhoittua. Muuten jokainen voi käyttää aikaa oman valintansa mukaan keskit-tyneeseen mietiskelyyn, hiljaa rukoilemiseen, lukemiseen, ulkoi-luun tai vaikkapa nukkumiseen. Mitään tiukkoja tavoitteita ei anneta, vain tilaa vetäytyä arjen kiireestä hetkeksi rauhalliseen ympäristöön keskellä kaupunkia. Yhdessä jaettu hiljaisuus on hyvin yhteisöllinen kokemus.

Päivät aloitetaan lyhyellä hartaudella ja päätetään ehtoolliseen. Yleensä alussa on myös jonkinlainen lyhyt alustus aiheeseen liit-tyen ja johdatus päivän rakenteeseen ja käytössä oleviin tiloihin. Nautimme myös alku- ja päiväkahvit sekä keittolounaan. Päivät ovat maksuttomia, jotta kuka tahansa pystyy osallistumaan, vapaaehtoisen ruokaroposen saa halutessaan tuoda mukanaan.