26.09. Onneksi olkoon: Kuisma | Palaute
Malminkartanon kappeli

Hiljaisuuden päivä -miniretriitti Malminkartanossa

Kannelmäen seurakunta

14.12.2019 klo 09:30 - 15:30 Malminkartanon kappeli, Vellikellonpolku 8, 00410 HELSINKI Vaatii ilmoittautumisen

Tervetuloa hiljentymään ja hengähtämään rauhalliseen Malminkartanon kappeliin. Miniretriitin ohjaavat Kaarina Ruusuvirta ja Jyrki Myllylä.

Mikä on miniretriitti?

Kannelmäen seurakunnan puolen päivän miniretriiteissä Malminkartanon kappelilla liitytään pitkään kristilliseen mietiskelyperinteeseen matalalla kynnyksellä. Mitään aikaisempaa kokemusta retriiteistä tai hiljaisuuden hengellisyydestä ei tarvita.

Miniretriiteissä sitoudutaan pidättäytymään turhasta puheesta ja keskity-tään antamaan tilaa omalle ja toisten mielelle rauhoittua. Muuten jokainen voi käyttää aikaa oman valintansa mukaan keskittyneeseen mietiskelyyn, hiljaa rukoilemiseen, lukemiseen, ulkoiluun tai vaikkapa nukkumiseen. Mitään tiukkoja tavoitteita ei anneta, vain tilaa vetäytyä arjen kiireestä hetkeksi rauhalliseen ympäristöön keskellä kaupunkia. Yhdessä jaettu hiljaisuus on hyvin yhteisöllinen kokemus.

Päivät aloitetaan lyhyellä hartaudella ja päätetään ehtoolliseen. Yleensä alussa on myös jonkinlainen lyhyt alustus aiheeseen liittyen ja johdatus päivän rakenteeseen ja käytössä oleviin tiloihin. Nautimme myös alku- ja päiväkahvit sekä keittolounaan. Päivät ovat maksuttomia, jotta kuka tahansa pystyy osallistumaan, vapaaehtoisen ruokaroposen saa halutessaan tuoda mukanaan.

Järjestäjä: Kannelmäen seurakunta
Yhteyshenkilö: Konsta Korhonen
Puhelin: 09 2340 3824
Sähköposti: konsta.korhonen@evl.fi