26.11. Onneksi olkoon: Sisko | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Suru sisälläni - Voimaa, lohdutusta ja toivoa lapsensa menettäneiden messussa

15.09.2019, 19:00 /  päivitetty 24.09.2019, 10:38
Kuolema yllättää aina, silloinkin kun läheisen poismenoa on tiedetty odottaa. Suru valtaa mielen. Yksi elämän vaikeimmista kokemuksista on menettää oma lapsi.
Suru sisälläni, lapsensa menettäneiden messu, kuvassa valkoinen höyhen

Seinäjokinen Miia Raninen menetti tyttärensä yhdeksän vuotta sitten. Menetyksen kokeneena hänellä nousi halu auttaa muita. Syntyi nyt kolmatta kertaa järjestettävä lapsensa menettäneiden messu, joka rakentuu tunteiden ympärille käsitellen surua, ahdistusta ja kipua, mutta myös toivoa ja iloa. Helsingissä messuun kokoonnutaan maanantaina 23.9. kuolleiden lasten muistopäivän iltana klo 18.

Surussa toisten samanlaiset kokemukset ja sanaton yhdessäolo tuovat tukea ja lohtua. Messu on tarkoitettu kaikille lapsensa menettäneille riippumatta lapsen iästä tai kuolinsyystä. Mukaan voivat tulla myös sisarukset ja isovanhemmat.

- Lapsi on aina jonkun lapsi, oli hänen ikänsä mikä hyvänsä, Raninen sanoo.

Lapsensa menettäneiden messu maanantaina 23.9. klo 18 Tuomiokirkon kryptassa, Kirkkokatu 18. Messussa saarnaa Miia Raninen, liturgia Monica Heikel-Nyberg & Anna-Maija Viljanen-Pihkala. Kaksikielisen messun jälkeen voi halutessaan jäädä juttelemaan kirkkokahveille.