06.12. Onneksi olkoon: Niilo, Niko, Nikolai, Niklas, Niki | Palaute | På svenska | In English

Lauttasaaren seurakunta

Pääsiäinen Lauttasaaren kirkossa

09.04.2019, 11:15 /  päivitetty 13.04.2019, 07:07
Lauttasaaren seurakunta tarjoaa useita eri tapahtumia pääsiäisen aikaan. Kirkolta löytyy hartauksia, musiikkia, askartelua, myyjäiset ja Lounas-buffet!

Pääsiäinen Lauttasaaren kirkolla 2019

Pääsiäisen messuissa myötäeletään Kristuksen viimeisiä päiviä ja riemuitaan ylösnousemuksen ihmeestä. Kirkossa pidettävät konsertit tulkitsevat pääsiäisen tapahtumia vahvasti ja hienostuneesti. Upeita konsertteja ja hienoja musiikkielämyksiä tulossa! Palmusunnuntain pääsiäismyyjäisissä ja pääsiäispäivän lounas-buffetissa pääsee nauttimaan myös pääsiäisen herkuista.

Messut ja hartaudet

Palmusunnuntain perhemessu 14.4. klo 11, pappi Annette Markkunen, kanttori Aino Valojärvi ja ihastuttava lasten oma Aurinkokuoro. Perhe-messu sopii kaikenikäisille. Lapsille on kirkossa oma leikkinurkkaus ja lapset saavat vapaasti vaeltaa ja tutkia kirkkoa.

Keskiviikkona 17.4. klo 19, Hiljaisen viikon musiikkia. Osia Gioachino Rossiinin sävellyksestä Petite messe Solennelle, Messe di Gloria ja Stabat Mater. Johanna Engelbart, sopraano, Laura Mäkitalo mezzosopraano ja Marjukka Andersson, säestys. Vapaa pääsy.

Kiirastorstain ehtoolliskirkot to 18.4. klo 14 pappi Marko Heusala ja kanttori Marjukka Andersson. Klo 19 kirkkoherra Juha Rintamäki ja kanttori Aino Valojärvi.

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus pe 19.4. klo 11, pappi Kalle Kuusniemi ja kanttori Marjukka Andersson mukana Lauttasaaren Kirkon Kamarikuoro.

Ensimmäisen pääsiäispäivän messu su 21.4. klo 11, kirkkoherra Juha Rintamäki kanttori Marjukka Andersson mukana Lauttasaaren Kirkon Kamarikuoro.

Toisen pääsiäispäivän messu 22.4. klo 11, pappi Maria Kiviniemi kanttori Aino Valojärvi.

Muita pääsiäisen tapahtumia

Pääsiäismyyjäiset kirkolla palmusunnuntaina 14.4. klo 12–15. Myynnissä pääsiäisen herkkuja! Kirkkokahvilassa kahvi ja pulla / mämmi 3€. Ilmoittaudu mukaan myyjäksi: lauttasaari.srk@evl.fi, 09 2340 4300.

Kaarina -emännän valmistama suosittu ja herkullinen pääsiäisen buffet-lounas kirkolla sunnuntaina 21.4. klo 12.30.–14.30. Aikuiset 15€, lapset 7€ (3-12 vuotta). Runsas buffet-pöytä, jälkiruoka ja kahvi. Lounaan tuotto yhteisvastuulle lasten ja nuorten koulunkäynnin ja opiskelun tukemiseen.

Lisätietoja: 09 2340 4300 tai lauttasaari.srk@evl.fi

Lyhytelokuva Tie

Lyhytelokuva Tie käsittelee pääsiäisen ajan tapahtumia, ihmisyyttä ja inhimillisyyttä vahvasti ja puhuttelevasti. Tapahtumat ovat parin tuhannen vuoden takaisia, mutta ihmisten tavassa reagoida hankaliin tilanteisiin ja vaikeisiin asioihin on edelleen jotakin helposti tunnistettavaa ja ajatonta.

Elokuva on seurakunnan nuorten aikuisten tekemä ja sen voi nähdä Lauttasaaren kirkolla ja kauppakeskus Lauttiksessa.

Tarkemmat tiedot ja esitysajat löydät alla olevasta linkistä.

TIE -lyhytelokuva kertoo pääsiäisen ajan tapahtumista

PÄÄSIÄISEN AJAN MUSIIKKIA LAUTTASAAREN KIRKOSSA

Pääsiäisen sielunmessut – Mozart ja Fauré Requiemit la 13.4. klo 19. Lohjan kaupunginorkesteri ja Dominante-kuoro, johtaa Seppo Murto. Solisteina Tuuli Lindeberg, sopraano, Katariina Heikkilä, altto, Juho Punkeri, tenori, ja Heikki Orama, basso. Liput 25/20 e NetTicket, 30 e ovelta.

Hiljaisen viikon musiikkia ke 17.4. klo 19. Osia Gioachino Rossiinin sävellyksistä Petite messe Solennelle, Messe di Gloria ja Stabat Mater. Johanna Engelbart, sopraano, Laura Mäkitalo, mezzosopraano, ja Marjukka Andersson, säestys. Vapaa pääsy.

Pääsiäisen upea ja hienovarainen musiikkiteos! Joseph Haydnin, Vapahtajan seitsemän sanaa ristillä to 18.4. klo 20.00. Teoksen tulkitsevat TYNI-Kvartetti : Lea tuuri, 1. viulu, Anssi Koskela, 2. viulu, Jussi Aalto, alttoviulu ja Sauli Tyni, sello ja Marjukka Andersson, lukija.

Musiikkiopiston upeat viulistit Lauttiksessa ma 15.4. klo 15.

Musiikkiopiston hienot kitaristit Lauttiksessa to 18.4. klo 15.