20.09. Onneksi olkoon: Varpu, Vaula | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Lauttasaaren seurakunta julistaa rauhaa suoraan taivaalta

Lauttasaaren seurakunta

18.12.2019, 10:48 /  päivitetty 18.12.2019, 10:47
Lauttasaaren seurakunta haluaa toivottaa joulurauhaa ihmisille täysin uudella tavalla. Perjantaina 20. joulukuuta Lauttasaaressa helsinkiläiset pääsevät kuulemaan joulurauhan toivotuksia suoraan taivaalta.

Lauttasaaren seurakunta, viestintätoimisto Source ja Markkinointitoimisto Kitchen toteuttavat drone-lennokin avulla taivaallisen joulurauhan julistuksen jouluevankeliumin mukaan perinteiseen tapaan sekä stadin slangiksi. Lennokkiin kiinnitetään äänentoisto, josta joulurauhaa julistetaan joulun viettoon valmistautuville helsinkiläisille.

"Evankeliumi on kreikkalainen lainasana ja sen suomenkielinen suora käännös tarkoittaa ilosanomaa. Juuri sitä me haluamme toivottaa. Samalla haluamme näyttää, että kirkko on muutakin kuin erityksissä oleva talo tuolla mäellä. Kirkko voi olla myös tätä päivää", kertoo Lauttasaaren seurakunnan pastori Simo Lemmetyinen.

Taivaallinen joulurauhan julistus pääsee ilmoille perjantaina Lauttasaaressa sijaitsevan kauppakeskus Lauttiksen ympäristössä. Liikkeelle lähdetään seurakunnan tilasta kauppakeskus Lauttiksesta klo 13:00.

"Tämä on hillittömän hauska tempaus, jossa voidaan uudella tavalla kommunikoida ihmisten kanssa. Haluamme jättää tästä tarinoita kerrottavaksi vielä joulunkin yli", intoilee Source Creative Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Kantola.

Innovatiivinen seurakunta kehittää tapahtumia eteenpäin

Uudet ideat seurakunnassa saivat alkunsa kuluneen syksyn aikana, kun lähestyvä kirkon remontti antoi aihetta ideoida erilaisia toimintatapoja.

"Mietittiin rohkeasti ajatuksia ja ideoita mitä kirkkoherra ei välttämättä hyväksyisi. Yhdessä seurakuntakoordinaattori Tomi Panigrahin kanssa syntyi idea dronesta ja taivaallisesta julistuksesta", pastori Lemmetyinen kertoo.

"Ajatuksissa oli myös oma radiokanava, mutta se jäi tällä kertaa vielä ideatasolle", Lemmetyinen jatkaa.

Perjantaina toteutettava tempaus tukee seurakunnan joulukuun tapahtumia. Joulukuussa seurakunta järjesti myös toisen hieman erilaisen joulutempauksen, kun kauneimpia joululauluja laulettiin karaokena kauppakeskus Lauttiksessa sijaitsevassa seurakunnan väistötilassa.

"Tila on meille yhtä aikaa sekä väistötila että lauttasaarelaisten oma olohuone. Sijainti on keskeisellä paikalla, metron yhteydessä ja palvelujen keskellä. Näiden projektien myötä olemme kiinnostuneita kehittämään seurakunnan toimintaa ja tilaa edelleen eteenpäin", sanoo Lemmetyinen.

Tervetuloa mukaan!

Taivaallinen joulurauhan julistus tapahtuu perjantaina 20.12. klo 13–14 Lauttasaaressa. Paikalla on Lauttasaaren seurakunnan pastori Simo Lemmetyinen sekä seurakuntakoordinaattori Tomi Panigrahi. Taivaallisen joulurauhan julistamisen toteutumisessa on säävaraus.

Lisätietoja:

Simo Lemmetyinen

seurakuntapastori, Lauttasaaren seurakunta

simo.lemmetyinen@evl.fi

p. 050 380 3525

Antti Alanen

tiedottaja, Lauttasaaren seurakunta

antti.alanen@evl.fi

p. 050 380 3529

Jaakko Kantola

toimitusjohtaja, Source Creative Oy

jaakko.kantola@source.fi

p. 040 550 1283