27.01. Onneksi olkoon: Viljo | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Lauttasaaren seurakunnan joulukalenteri tekee näkyväksi yhteisen hyväntekeväisyyden

Lauttasaaren seurakunta

23.11.2020, 17:11
Lauttasaaren seurakunta toteuttaa joulukalenterin tänä vuonna hyväntekeväisyyden kautta. Uutisesta löydät myös kirkkoherra Juha Rintamäen joulutervehdyksen.
Itsetehdyn joulukalenterin värikkäät luukut roikkumassa pyykkinarulta.

Lauttasaaren seurakunta osallistuu tänä vuonna yhteiseen joulukalenteriin. Ilman sinua joulu ei tule, ja juuri sen vuoksi myös joulukalenterimme viestii kiitoksen osallistumisestasi yhteiseen hyvään. Lauttasaaren seurakunta on lahjoittanut Kirkon Ulkomaanavulle 1500 euroa, ja joka päivä joulukuun alusta aattoon asti näemme Facebookissa julkaistavassa joulukalenterissa, mitä kaikkea hyvää lahjoitetuksella on saatu aikaan hädänalaisimpien hyväksi. Siunattua adventinaikaa, seuraa joulukalenteriamme tämän linkin kautta.

Kirkkoherran joulutervehdys: Kalenteriluukkuja avatessa valmiin äärellä

Adventtikalenterin luukkujen avaaminen on olennainen osa joulunodotusta. Monesti myös kiire arjessa lisääntyy, mitä lähemmäksi viimeisiä luukkuja päivät rientävät. Minulla on joulutoive siitä, ettei joulunodotuksen keskellä tarvitse suoriutua. Joulu ei nimittäin ole suoritusjuhla: se on ollut valmis jo ennen minun valmistelujani. Täydellinen joulu ei ole lopputulos yksityiskohtien hiomisesta, kaiken viimeisen päälle virittelystä. Täydellinen joulu tulee muualta, ja se on jo valmis.

Jouluevankeliumi alkaa sanoilla ”Siihen aikaan”. Ajallinen ilmaisu viittaa menneeseen ja kertoo, että uskontomme ja kulttuurimme kannalta merkittävät asiat ovat jo tapahtuneet jo kauan ennen meidän olemassaoloamme.
Pari tuhatta vuotta sitten Betlehemin pieneen kylään syntynyt poika muutti maailmanhistorian. Ajanlasku alkaa Jumalan pojan, Jeesus Nasaretilaisen, syntymästä. Joulun tunnelma ja henki perustuvat siihen, että Jumala on tullut tähän maailmaan jo kauan sitten ihmisten keskelle. Hän ei ole kaukana, sillä hän on jo ”siihen aikaan” ratkaissut kaiken tuomalla Poikansa ja armonsa meidän luoksemme. Osaksemme jää joulun vietto, tapahtuneen sanoman äärellä.


”Siihen aikaan” on armon ilmaisu. Elämä ei riipu siitä, miten olen tänä vuonna menestynyt. Joulu tuo meille toivon toivottomuuden keskelle, armon armottomuuden sijaan sekä luottamuksen siihen, että minusta pidetään huolta juuri sellaisena ainutlaatuisena Jumalan luomana, kuin olen. Tämän varassa sopii riemuita tänäkin jouluna.


Rauhallista ja armollista joulunodotusta! Siunausta sen eri vaiheisiin. Hyvä tulee, kun kaikki on jo valmiina!