03.02. Onneksi olkoon: Hugo, Valo | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Laura Malmivaaran valokuvanäyttely Lauttasaaren kirkossa

26.10.2022, 09:04
Valokuvaaja, näyttelijä Laura Malmivaaran näyttely on esillä Lauttasaaren kirkossa.
Kuivuudesta kasvaa toivo valokuvanäyttely

Valokuvaaja, näyttelijä Laura Malmivaara tutustui Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöhön Tansanian Kishapussa syyskuussa 2018 ja kuvasi matkan aikana muotokuvia alueen kylissä kohtaamistaan tytöistä ja naisista.

Kuivuudessa kasvaa toivo -valokuvanäyttelyyn voi tutustua Helsingissä Lauttasaaren kirkossa ma-pe 25.10.-18.11. Näyttely on avoinna kirkon aukioloaikoina arkisin klo 10-18. Näyttely alkaa kirkon B-rapun aulasta ja jatkuu kirkkosalin aulassa.

Tansaniassa sijaitseva Kishapun alue kärsii kuivuudesta, jota ovat pahentaneet ilmastonmuutoksesta johtuvat ennustamattomat sateet. Kuivuus vaikeuttaa ihmisten toimeentuloa, ruuantuotantoa ja veden saantia jo ennestään köyhällä alueella. Koska naiset ja tytöt ovat usein vastuussa ruuasta ja veden hakemisesta, vaikuttaa ilmastonmuutos erityisesti heihin.

Lähetysseura on tukenut Kishapun kyläyhteisöjen sopeutumista muuttuvaan ilmastoon vuosia, muun muassa tukemalla puiden istutusta, kouluttamalla kyläläisiä kuivuutta kestävien lajikkeiden viljelyssä ja pienyrittäjyystaidoissa sekä parantamalla vesi- ja sanitaatiojärjestelmiä. Ilmastotyö Kishapussa jatkuu myös kehitysyhteistyön uudella ohjelmakaudella 2022–2025.