03.07. Onneksi olkoon: Arvo | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

November variations - Kitarakonsertti

Lauttasaaren seurakunta

24.11.2019 klo 18:00 Lauttasaaren kirkko, Myllykallionrinne 1, 00200 Helsinki

November variations - marraskuun muunnelmia

Lauttasaaren kirkko

24.11. 2019 klo 18

Osmo Palmu, kitara

Vapaa pääsy

Ohjelma 10€

Federico Moreno Torroba, Manuel de Falla, Isaac Albeniz,

Osmo Palmu & trad. Suomi

Marraskuun hämärtyvässä illassa Lauttasaaren kirkossa kuullaan Osmo Palmun tulkintoja kitaran espanjalaisklassikoista. Eteläisen Euroopan auringon hehkun sävyttämien sointien vastapainoksi soivat kitaran luonteelle yhtä hyvin sopivat melankolian monia vivahteita muuntelevat suomalais-sävelmät. Palmun omina sovituksina kuullaan kansansävelistä koostuva”Suite on Finnish traditional themes” sekä sävellyksinä mm. ”Muunnelmia P.J. Hannikaisen teemasta” sekä ”November variations”. Espanjalaiset kitarasoolot vievät sen sijaan erityisesti Granadan maisemiin.

Osmo Palmu on pääkaupunkiseudulla vaikuttava klassinen kitaristi. Hän on julkaissut kaksi soololevyä, esiintyy soolokonsertein ja kamarimuusikkona, sekä toimii opettajana mm. Espoon musiikkiopistossa. Hän on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja opiskellut myös mm. Pariisin Konservatoriossa. Hänet on palkittu useissa kitarakilpailuissa (mm Forum Gitarre, Wien, Fernando Sor- kilpailu Roomassa). Kantaesityksinä suomalaista uutta musiikkia hän on ollut esittämässä mm. säveltäjiltä Kai Nieminen, Sami Klemola, Kirmo Lintinen, Jyrki Linjama, Lotta Wennäkoski.

"Espanjalaisen kitaran runoutta" Helsingin Sanomat (Jukka Isopuro)

”Värivirtuoosi”

Osmo Palmun sointiosaamisessa on kyse virtuositeetista ja ilottelusta. Hän saa Espanjan värit hehkumaan, mutta aurinko ei ole armoton vaan skandinaavisen sävykäs.

Kare Eskola (Rondo Classica)

Palmu’s playing style reminds me of Julian Bream, and from me there can be no higher praise. Fanfare magazine, USA