26.08. Onneksi olkoon: Ilmi, Ilma, Ilmatar | Palaute | På svenska | In English

Lauttasaaren seurakunta

Hautaan siunaamisessa otettu käyttöön sähköinen ajanvarauspalvelu

07.05.2019, 17:15
Läheisen kuolema on vaikea ja raskas asia. Erilaisten tunteiden ja kysymysten keskellä on kuitenkin ryhdyttävä hoitamaan monia käytännön järjestelyitä. Helsingin seurakuntayhtymässä on otettu käyttöön uusi ajanvarauspalvelu, jolla pyrimme helpottamaan asiointia surun keskellä.

Verkkopalvelussa voi tehdä ympäri vuorokauden seuraavat hautaan siunaamiseen liittyvät varaukset: pappi, kanttori, siunauskappeli tai kirkko sekä muistotilaisuuspaikka. Sähköisen asiointipalvelun avulla käytännön asioiden hoitamiseen ja surutyössä selviytymiseen saa nopeammin tukea. Sitoudumme siihen, että seurakunnan työntekijä ottaa omaiseen yhteyttä kolmen arkipäivän kuluessa yhteydenotosta.

Ajanvarauspalvelu otetaan käyttöön vaiheittain. Ensimmäisessä vaiheessa siunausajan voi varata vainajalle, joka on ollut kuollessaan jäsenenä tai asunut seuraavien seurakuntien alueella:

Suomenkieliset seurakunnat: Kallio, Lauttasaari, Oulunkylä, Paavali ja Pakila.
Ruotsinkieliset seurakunnat: Johannes församling ja Matteus församling.

Siunausajan voi varata hautausmaiden kappeleihin tai yllä mainittujen seurakuntien kirkkoihin. Voit myös varata muistotilaisuuspaikan edellä mainituista seurakunnista uuden palvelun kautta.

Helsingin seurakuntayhtymän muut seurakunnat tulevat mukaan palvelun piiriin vuoden 2019 aikana.