02.04. Onneksi olkoon: Pellervo | Palaute | På svenska | In English

Lauttasaaren kirkko

Seurakunnan toimintaan muutoksia 16.3. alkaen

Lauttasaaren seurakunta

11.03.2020, 13:05 /  päivitetty 20.03.2020, 09:33
Hallituksen maanantaina 16.3. tekemät linjaukset vaikuttavat myös Helsingin seurakuntien toimintaan ja palveluihin ainakin 13.4. saakka.

Hallituksen maanantaina 16.3. tekemät linjaukset vaikuttavat myös Helsingin seurakuntien toimintaan ja palveluihin ainakin 13.4. saakka.

Lauttasaaren seurakunta on ottanut Valtioneuvoston, Kirkkohallituksen sekä THL:n ohjeiden mukaisesti käyttöön toimet, joilla ennaltaehkäisemme koronaviruspandemian leviämistä. Seurakunnassamme on Helsingin seurakuntayhtymän ohjeistusten mukaisesti peruttu kaikki ryhmätoiminta ainakin 13.4. saakka.

Lauttasaaren seurakunnan jumalanpalveluselämää jatketaan sunnuntaisin klo 11 ja keskiviikkoisin klo 19 sanajumalanpalveluksilla, jotka striimataan livenä seurakunnan Facebookissa.

Kirkolliset toimitukset vietetään normaalisti, kuitenkin niin, että paikalla voi olla enintään 10 henkilöä, pappi ja kanttori mukaan lukien. Halutessaan toimituksiin osallistujat voivat esimerkiksi striimata toimitukset läheisilleen, jotka eivät pääse tilaisuuteen paikan päälle.

Kauppakeskus Lauttiksen tila on toistaiseksi auki normaalisti. Lauttasaaren kirkon kirkkosali on avoinna hiljentymistä varten 18.3. alkaen joka päivä klo 12-18.

Valmistelemme parhaillaan kaupungin ja muiden yhteistyökumppanien kanssa keinoja, joilla autamme hädänalaisimpia ja haavoittuvimmassa asemassa olevia kaupunkilaisia. Helsingin seurakunnat jatkavat kaupunkilaisten auttamista myös puhelimitse, chatissa ja verkossa. Lue lisää Helsingin seurakuntien uutisesta koronavirukseen varautumiseen liittyen.

Lauttasaaren seurakunta seuraa tilanteen kehittymistä ja päivitämme käytäntöjämme THL:n ja Kirkkohallituksen ohjeiden mukaisesti.

Olemme tukena ja apuna, jos joku haluaa keskusteluapua tai tarvitsee apua tilanteeseensa. Diakoniatoimiston päivystyspuhelin palvelee päivittäin klo 9-21 numerossa 09 2340 4318. Päivystävä pappi on myös tavoitettavissa päivittäin klo 9-21 p. 09 2340 4302.