26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Lauttasaaren kirkko

Seurakunnan kevätkauden 2020 toiminta on peruttu, tilaisuuksia striimataan verkossa

Lauttasaaren seurakunta

11.03.2020, 13:05 /  päivitetty 03.04.2020, 09:40
Hallituksen maanantaina 16.3. tekemät linjaukset vaikuttavat myös Helsingin seurakuntien toimintaan ja palveluihin ainakin 13.4. saakka.
Tiedote, Kirkko Helsingissä Lauttasaaren seurakunta

Seurakunnan kevätkauden toiminta on tauolla, koronaviruksen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi.

Lauttasaaren seurakunta on ottanut Valtioneuvoston, Kirkkohallituksen sekä THL:n ohjeiden mukaisesti käyttöön toimet, joilla ennaltaehkäisemme koronaviruspandemian leviämistä. Seurakunnassamme on Helsingin seurakuntayhtymän ohjeistusten mukaisesti peruttu kaikki ryhmätoiminta kevätkaudelta 2020.

Lauttasaaren seurakunnan jumalanpalveluselämää jatketaan sunnuntaisin klo 11 ja keskiviikkoisin klo 19 sanajumalanpalveluksilla, jotka striimataan livenä seurakunnan Facebookissa.

Kirkolliset toimitukset vietetään normaalisti, kuitenkin niin, että paikalla voi olla enintään 10 henkilöä, pappi ja kanttori mukaan lukien. Halutessaan toimituksiin osallistujat voivat esimerkiksi striimata toimitukset läheisilleen, jotka eivät pääse tilaisuuteen paikan päälle.

Kauppakeskus Lauttiksen tila on toistaiseksi auki arkisin klo 9-15. Lauttasaaren kirkon kirkkosali on avoinna hiljentymistä varten 18.3. alkaen joka päivä klo 12-18.

Lue lisää Helsingin seurakuntien uutisesta koronavirukseen varautumiseen liittyen.

Lauttasaaren seurakunta seuraa tilanteen kehittymistä ja päivitämme käytäntöjämme THL:n ja Kirkkohallituksen ohjeiden mukaisesti.

Olemme tukena ja apuna, jos joku haluaa keskusteluapua tai tarvitsee apua tilanteeseensa. Diakoniatoimiston päivystyspuhelin palvelee päivittäin klo 9-21 numerossa 09 2340 4318. Päivystävä pappi on myös tavoitettavissa päivittäin klo 9-21 p. 09 2340 4302.

Helsinki-apu on käynnistetty

Helsingin kaupunki on yhdessä Helsingin seurakuntien ja järjestöjen, kuten Helsinki Mission, kanssa käynnistänyt toiminnan, jonka tarkoituksena on varmistaa, että kaikki ikääntyneet helsinkiläiset saavat tukea puhelimitse. Myös tarvittava käytännön apu arjen asiointiin turvataan.

Helsinki-avun tavoitteena on tarjota henkistä tukea, sekä turvata arkiset rutiinit, kuten ruokakaupassa tai apteekissa käyminen, myös niille iäkkäille kaupunkilaisille, joita on koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi kehotettu pysymään kotona ja välttämään asiointia ulkona. Palvelu toteutetaan yhdistämällä toiminnan koordinointiin ja yhdessä toteuttamiseen ammattilaisia ja vapaaehtoisia.

”Tämä toimintamalli tuo avuntarvitsijat ja auttajat yhteen tarkoituksenmukaisella ja turvallisella tavalla. Tämä on yksi keino varmistaa, että kukaan ei jää nyt yksin. On ollut hienoa nähdä, miten eri kaupunginosissa, taloyhtiössä ja some-ryhmissä on polkaistu käyntiin erilaisia tapoja auttaa lähimmäisiä”, Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki painottaa.

Apu on suunnattu yli 70-vuotiaille. Käytännössä tämä tarkoittaa soittoa kaikille yli 80-vuotiaille kaupunkilaisille. Ikääntyneille, yli 70-vuotiaille kaupunkilaisille on avattu uusi puhelinnumero, johon he voivat itse ottaa yhteyttä. Linja palvelee arkisin klo 9-16 numerossa 09 310 10020. Helsinki-avun puhelinpalvelu toimii olemassa olevien avunannon kanavien, kuten kaupungin sosiaali- ja terveystoimen Seniori-infon, kirkon Palvelevan puhelimen sekä eri seurakuntien ja järjestöjen palvelunumeroiden, rinnalla.