06.07. Onneksi olkoon: Esa, Esaias | Palaute
Lauttasaaren kirkko

Monien konserttien viikonloppu

03.10.2018, 12:51
Ensi viikonloppuna monessa Helsingin kirkossa järjestetään konsertteja. Monipuolisesta tarjonnasta löytyy Viron ja Suomen ystävyyskonsertti, Lauttasaaren laulajien juhlakonsertti sekä viulun ja alttoviulun Rosenduo. Lauttasaaren kirkossa on Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen messu, jossa vierailee Malmin seurakunnan kanteleryhmä Kanneltajat.

Viro 100 ja Suomi 101 vuotta -ystävyyskonsertti

la 6.10. kello 16 Herttoniemen kirkossa

Viron 100- ja Suomen 101-vuotisjuhlaa juhlitaan konsertilla Madalal ol pilve süle – Matalalla on pilven syli lauantaina 6.10. kello 16 Herttoniemen kirkossa, Hiihtomäentie 23, 00800 Helsinki. Konsertissa esiintyvät Jenny Metsälä, huilu, Noora Laiho, kantele, Seppo Varho, piano, ja Altan Karp, Tartto, bassobaritoni. Ohjelmistossa on musiikkia säveltäjiltä Eller, Sumera, Sisask, Oja, Elovaara, Tamberg, Mäki, Tubin ja Wennäkoski. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma 5 euroa. Teretulemast! Tervetuloa!

Lauttasaaren Laulajien 70-vuotisjuhlakonsertti

la 6.10. kello 18 Temppeliaukion kirkossa

Lauttasaaren Laulajat juhlivat 70-vuotista taivaltaan juhlakonsertilla lauantaina 6.10. kello 18 Temppeliaukion kirkossa, Lutherinkatu 3, 00100 Helsinki. Ohjelmassa on Karl Jenkinsin Requiem, Ariel Raminezin Misa Criolla ja Jerry Bockin Viulunsoittaja katolla. Kuoroa johtaa Victoria Meerson. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 20 euroa. Ohjelmamaksulla saa myös kuoron yli 20-sivuisen historiikin.

Lasse Heikkilän säveltämä Suomalainen messu

su 7.10. kello 16 Lauttasaaren kirkossa

Lasse Heikkilän säveltämä kokonaisuus Suomalainen messu kuullaan sunnuntaina 7.10. kello 16 Lauttasaaren kirkossa, Myllykallionrinne 1, 00200 Helsinki. Messua toteutetaan sekä konserttiversiona että messuna. Tällä kertaa kyseessä on musiikkipitoinen messu ehtoollisenviettoineen.

Kanteleryhmä Kanneltajat soittaa muutaman instrumentaalin messun aikana ja kuorona laulaa Messulaulajat.

Suomalaisen messun laulut kuvastavat pohjoisen kansan sielunmaisemaa. Sanat ja sävelet vievät milloin järven rannalle, milloin peltoaukealle, milloin taas tuntureille. Myös lähihistoria sotavuosineen tulee esiin. Teos syntyi 1990-luvun laman aikoihin, jolloin moni tarvitsi toivoa ja uskoa tulevaisuuteen. Lauluissa onkin rohkaiseva ja eteenpäin suuntaava näköala – vaikeuksienkin keskellä Jumala hoitaa ja johtaa.

Kanneltajat on Malmin seurakunnassa toimiva aikuisten kanteleryhmä, jossa mukana on sekä 5-kielisiä, 10/11-kielisiä että isoja kanteleita. Ryhmä on tehnyt esiintymismatkoja Eskilstunaan ja Nykvarniin Ruotsiin sekä Pietarin lähistölle inkerinsuomalaiseen Tyrön seurakuntaan. Kanneltajiin kuuluu yli 30 soittajaa, mutta tällä kertaa mukana on pienryhmä, jossa soittajia on n. 10.

Tapahtuman järjestää Lauttasaaren seurakunta yhteistyössä Malmin seurakunnan kanssa.

Vapaa pääsy.

Triokonsertti

su 7.10. kello 18 Puistolan kirkossa

Puistolan kirkossa, Tenavatie 4, 00760 Helsinki, kuullaan viulu-, sello- ja pianomusiikkia sunnuntaina 7.10. kello 18. Triokonsertissa soittavat Leena Jaakkola, viulu, Samuli Peltonen, sello, ja Anna-Mari Peltonen, piano. Konserttiin on vapaa pääsy.

Rosenduon konsertti

ti 9.10. kello 18 Saksalaisessa kirkossa

Rosenduo – Anna Marila, viulu, ja Nils Biesewig, alttoviulu – konsertoi Saksalaisessa kirkossa, Unioninkatu 1, tiistaina 9.10. kello 18. Duo esittää Nordic Spirit -ohjelmansa, joka sisältää musiikkia mm. säveltäjiltä Bach, Brustad, Mozart ja Sibelius. Konserttiin on vapaa pääsy. Kolehti kerätään Yhteisvastuukeräykselle. Kahvila konsertin jälkeen.