22.10. Onneksi olkoon: Anja, Anita, Anniina, Anitta, Anette | Palaute
Lauttasaaren kirkko

Ryömintätilat saadaan sittenkin käyttöön

Lauttasaaren seurakunta

01.04.2021, 12:07 /  päivitetty 01.04.2021, 12:14

Lauttasaaren kirkkorakennuksen peruskorjaus etenee sovitusti. Työmaalla on tehty viimeisten viikkojen aikana rakenteisiin liittyviä kunnostus – ja parannustöitä. Näin mm. kirkkorakennuksen alla oleva ns. ryömintätila on käytännössä peruskorjattu täysin. Ryömintätilassa on koko kirkkorakennusta kannattelevat tukipilarit, jotka on saatu nyt vahvistettua asianmukaisella tavalla.

Ryömintätila on ollut tähänasti pelkästään huoltotilana, johon seurakunta ei ole voinut järjestää toimintaa. Lauttasaaren seurakuntaneuvosto on pitkin peruskorjausta tuonut esille tarpeen saada lisäneliöitä lauttasaarelaisten käyttöön. Lauttasaaresta on puuttunut talviaikaan tarpeellinen sisätiloissa oleva golfharjoittelupaikka.

Peruskorjauksen urakoitsijana toimiva Lujatalo Oy on pitkin peruskorjauksen toteutusta pyrkinyt löytämään ratkaisun, jolla voitaisiin turvata lauttasaarelaisten golfharrastuksen mahdollistaminen myös talvisin.

Ryömintätilaa on saatu korotettua tarvittavaan korkeuteen, jotta swinglyöntiharjoitukset ovat mahdollisia. Läpimurto tapahtui, kun löydettiin tekniikka, jolla ennen matalat tukitolpat saadaan nostettua jopa triplakorkeuteen. Tästä johtuen seuraavien kuukausien aikana Lauttasaaren kirkkorakennus nousee Myllykalliolla arviolta noin 12 metriä.

Lauttasaaren seurakuntaneuvoston varapuheenjohtaja Juha-Pekka Sihvonen kuvassa ennen tänään 1.4. julkaistun ratkaisun löytymistä. Huolestunut ilme on vaihtunut näin huhtikuun ensimmäisen päivän johdosta helpotukseen. Seurakunta pyrkii kaikin keinon vastaamaan niihin tarpeisiin, joita lauttasaarelaisilla on, toteaa Juha-Pekka Sihvonen.

Lisätietoa:

Juha Rintamäki

Lauttasaaren kirkkoherra

Helsingin seurakuntayhtymän johtaja

(09) 2340 4310, +358 (0)50 593 1944