07.07. Onneksi olkoon: Klaus, Launo | Palaute
Lauttasaaren kirkko

Isoskoulutus antaa hyvät valmiudet myös vapaaehtoistyöhön

Lauttasaaren seurakunta

18.10.2017, 09:56 /  päivitetty 18.10.2017, 10:47

Lauttasaaren seurakunnan isoskoulutus kulkee nimellä Vapa-koulutus eli nuorten vapaaehtoistyön koulutus. Koulutuksessa saa valmiuksia kaikenlaiseen vapaaehtoistyöhön.

Vapa1 eli nuorten vapaaehtoistyön koulutuksen ensimmäinen vuosi pitää sisällään ryhmänohjaaja- ja kerhonohjaajakoulutuksen. Koulutukseen kuuluu tapaamisia kirkolla viikoittain, projekteja, harjoittelua ja neljä viikonloppuleiriä. Koulutuksessa kerätään teoriatietoa ja harjoitellaan käytännössä ryhmänohjaajan tehtäviä.

Koulutukseen voi osallistua, vaikkei isoseksi tähtäisikään. Tule hakemaan elämäntaitoja ja kavereita sekä viettämään ikimuistoisia hetkiä hyvässä seurassa!

Vapa2 koulutuksessa käydään läpi Nuisku-kurssi eli nuorten ihmissuhdekurssi. Tapaamiset ovat kirkolla viikoittain.

Nuisku on amerikkalaisen Thomas Gordonin kehittelemä ihmissuhdekurssi nuorille. Kurssilla opitaan itsensä tuntemisen lisäksi mm. kuuntelemisen, riitelyn ja itseilmaisun taitoja. Ihmissuhdetaitoja opetellaan käytännön harjoitusten ja tehtävien avulla.

Vapa3 koulutus on suunnitteilla ja ensimmäiset koulutukset toteutetaan syksyn 2017 aikana. Koulutuksessa mm syvennetään jo aikaisemmin opittuja ja keskitytään isostaitoihin.

Suoritetuista kursseista saa todistuksen, josta on hyötyä mm. opiskelu- ja kesätyöpaikan haussa.