17.08. Onneksi olkoon: Verneri | Palaute | På svenska | In English

Katukappeli

Pääsiäisen aika Vuosaaren seurakunnassa 2019

Vuosaaren seurakunta

15.03.2018, 19:50 /  päivitetty 19.03.2019, 19:25
P‍ääsiäinen on kristikunnan suurin juhla, sillä Kristus on noussut kuolleista! Tervetuloa juhlimaan pääsiäistä kanssamme ja kulkemaan yhdessä paastonajan ja hiljaisen viikon matkaa.

P‍ääsiäinen on kristikunnan suurin juhla, sillä Kristus on noussut kuolleista! Tervetuloa juhlimaan pääsiäistä kanssamme ja kulkemaan yhdessä paastonajan ja hiljaisen viikon matkaa.

Pääsiäisvaellus

Kaikille avoin pääsiäisvaellus Vuosaaren kirkolla keskiviikkona 10.4. klo 17.30. Tule kulkemaan yhdessä pääsiäisen ihmeellinen matka. Vaellus on suunniteltu erityisesti lapsia ajatellen, mutta sen riemusta nauttivat kaiken ikäiset. Ennen pääsiäisvaellusta pieni iltapala klo 17, hinta 5e/hlö tai 10e/perhe. Tuotto Yhteisvastuukeräykselle.

Perhekerhojen pääsiäisvaellus Vuosaaren kirkolla tiistaina 9.4. klo 11.

Konsertti

Faure Requiem Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 14.4. klo 17. Discantus –kuoro.

Myyjäiset

Palmusunnuntaimyyjäiset kirkolla sunnuntaina 14.4. messun jälkeen, noin klo 12.30–13.30. Laita hyvä kiertämään. Myytävänä kodikkaita käsitöitä medialähetystyön hyväksi.

Hiljaisen viikon polku

Hiljennymme seuraamaan Jeesuksen tietä kohti pitkäperjantaita ja pääsiäistä. Raamatuntekstejä, rukousta, ahtisaarnoja ja musiikkia. Hiljaisen viikon polku Katukappelissa maanantaista keskiviikkoon.

Ma 15.4. klo 18, pastori Arto Huhdanmäki

Ti 16.4. klo 18, pastori Marketta Antola

Ke 17.4. klo 18, pastori Simi Virtanen

Pääsiäisen jumalanpalvelukset

Palmusunnuntain messu sunnuntaina 14.4. klo 11, kirkko. Liturgia Tiina Ahonen, saarna Jussi Mäkelä, musiikki Enni Maaninka. Messun jälkeen medialähetystyön hyväksi Näppärien myyntipöytä.

Kiirastorstain messu torstaina 18.4. klo 18, kirkko. Liturgia Simi Virtanen, saarna Tommi Vanhanen, musiikki Hanna Virtanen. Alttari riisutaan ja puetaan mustaan.

Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus perjantaina 19.4. klo 11, kirkko. Liturgia ja saarna Marketta Antola, musiikki Eeva Jurmu ja kuoro.

Pääsiäisyön messu lauantaina 20.4. klo 22, kirkko. Liturgia Antti Pesonen, saarna Simi Virtanen, musiikki Eeva Jurmu.

Ensimmäisen pääsiäispäivän messu sunnuntaina 21.4. klo 11, kirkko. Liturgia Arto Huhdanmäki, saarna Tiina Ahonen, musiikki Hanna Virtanen.

Toisen pääsiäispäivän Merirastimessu maanantaina 22.4. klo 15, Merirasti-kappeli. Liturgia ja saarna Johanna Joronen, musiikki Enni Maaninka. Huom, ei messua Vuosaaren kirkossa maanantaina 22.4.

Pääsiäisen iloa!

Pastorin pääsiäiskirjoitus

Pääsiäiseen liittyy meidän ihmisenä olemisemme kipeä kysymys ihmisen kuolevaisuudesta. Samalla siihen liittyy myös toivo, joka näkyvästi puhuttelee meitä kuoleman tilasta heräävässä luonnossa. Pitkän, pimeän ja kylmän talven jälkeen auringon valo voittaa ja lumet sulavat. Linnut palaavat etelästä ja kohta nousevat puiden oksista esiin ensimmäiset silmut.

Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!

Seurakunnan elämässä kuljemme paastonajan hiljaisesta surumielisyydestä ja Jeesuksen kärsimystien muistelemisesta kohti pääsiäisen kirkkautta ja meidät yllättävää iloa. Pääsiäisyön messussa toistamme yhdessä: Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi! Pappi lukee Johannes Krysostomoksen pääsiäissaarnaa: "Tuonela kukistui kohdatessaan sinut alhaalla" (Jes.14:9). Se kukistui ja niin se kohtasi loppunsa. Se kukistui ja se saatettiin häpeään. Se kukistui ja niin se kuoletettiin. Se kukistui ja niin se menetti valtansa. Se kukistui ja pantiin kahleisiin. Se otti ruumiin, mutta kohtasi Jumalan. Se otti maan tomua, mutta kohtasi taivaan. Se otti, mitä näki mutta kukistui siihen, mitä ei nähnyt. "Kuolema, missä on sinun otasi? Tuonela, missä on sinun voittosi? Kristus nousi kuolleista ja hävitti voimasi. Kristus nousi kuolleista ja pahuuden henget tuhoutuivat. Kristus nousi kuolleista ja elämä hallitsee. Kristus nousi kuolleista, eikä kukaan kuollut ole haudassa. Sillä Kristus nousi kuolleista, esikoisena kuoloon nukkuneista." (1 Kor. 15:20).

Pimeä kirkko valaistuu, kun seurakuntalaiset saavat sytyttää tuohuksiin ja kynttilöihin palavan liekin. Kuoro laulaa iloista gospelia ja alttari koristellaan kukkasin. Kotiin lähtiessä saamme vielä muistoksi pääsiäismunan tai kukkia, jotka muistuttavat meitä siitä, että kuolema ei voinut pitää elämän ruhtinasta, Jeesusta Kristusta hallussaan. Hän voitti kuoleman. Tervetuloa iloitsemaan pääsiäisen sanomasta pääsiäisen messuun!

Marketta Antola, kappalainen