07.05. Onneksi olkoon: Helmi, Kastehelmi | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Tutustu Kannelmäen kirkkoherraehdokkaisiin

Kannelmäen seurakunta

15.02.2021, 20:06 /  päivitetty 16.02.2021, 09:06
Kannelmäen seurakuntaan ollaan valitsemassa uutta kirkkoherraa.. Virkaa hakevat Virpi Koskinen ja Nina Rajamäki. Tavoitteena on, että seurakuntaneuvosto toimittaa välillisen vaalin kokouksessaan 15.3.2021.
Papit Virpi Koskinen ja Nina Rajamäki.

Kirkkoherranvaalin ehdokkaat esittäytyvät

Tiedottajamme kysyi molemmilta ehdokkailta samat kysymykset, joihin ehdokkaat vastasivat. Molemmat ehdokkaat tuottivat myös videon, jonka sisällön he itse päättivät. Videot on editoinut Valtteri Jauhiainen.

Kysymykset:

  1. Kuka olet? Kerro nimesi, ikäsi, nykyinen tehtäväsi ja koulutuksesi. Kerro lyhyesti myös työurastasi.
  2. Mikä mielestäsi on kirkkoherran tärkein tehtävä?
  3. Miksi sinä olisit hyvä kirkkoherra Kannelmäen seurakuntaan?
  4. Mitä korona-aika on opettanut seurakunnan työstä? Millainen seurakunta on koronan jälkeen?
  5. Mikä Raamatun lause voisi olla mottosi?

Ehdokkaiden vastaukset:

Kannelmäen seurakunnan pappi Virpi Koskinen

‍Virpi Koskinen

1. Virpi Koskinen, 54 v., Kannelmäen seurakunnan kappalainen, palvelumuotoilija, TM. Aloitin työt Kannelmäessä ennen lamavuosia. Minut muistetaan usein kartsakirkon perustajana ja ripariopettajana. Papiksi sain kutsun 1994.Toimin vuosia Jyvässeudulla. Tulin Kannelmäkeen diakoniapapiksi 2005, sittemmin vakituiseksi kappalaiseksi. Peruspapin tehtävien lisäksi sijaistan kirkkoherraa, toimin lähiesimiehenä, koulutan ja mentoroin opiskelijoita ja työntekijöitä. Nettisivuni: virpikoskinen.fi

2. Kirkkoherra on pastoraalinen ja hallinnollinen paimen, esimies. Tärkeintä on palvella muita ja yhteistä hyvää Kristuksen käskyä noudattaen.

3. Juureni Kannelmäkeen ovat syvät. Olen kasvanut seurakuntamme johtajuuteen, verkostoitunut Kaarelassa ja mukana luottamus- ja kehittämistehtävissä.

4. Poikkeusaikana olemme todistaneet luovuutemme ydintehtävistä tinkimättä. Vielä vastaamme lähiyhteyden kaipaukseen ja arvonälkään myötätunnolla: Työtavat päivittyvät. Digiloikka ja viestinnän kehitys jatkuu koronan jälkeenkin.

5. ”Tämän päivän on Herra tehnyt, iloitkaa ja riemuitkaa siitä!” Ps. 118:24.


Kannelmäen seurakunnan pappi Nina Rajamäki

‍Nina Rajamäki

1. Olen Nina Rajamäki, 48, ja työskentelen Kannelmäen seurakunnassa pappina. Tällä hetkellä olen notaarin sijaisena Helsingin tuomiokapitulissa. Olen aiemmalta koulutukseltani juristi. Yksityisellä sektorilla olen työskennellyt lakiasiaintoimistossa sekä kirkossa monipuolisesti erilaisissa tehtävissä. Viime keväänä olin 3 kuukautta Agricolan suomalaisen seurakunnan vt. kirkkoherrana.

2. Kirkkoherran tärkein tehtävä on mielestäni johtaa seurakuntaa sekä eri tavoin välittää sanomaa armollisesta ja rakastavasta Jumalasta, jonka varassa on hyvä elää. Hyvä kirkkoherra kuuntelee, on läsnä, välittää ja antaa sydämestään kaiken osaamisensa käyttöön.

3. Uskon, että monipuolinen työkokemukseni, niin kirkossa kuin sen ulkopuolella, sekä papin ja juristin koulutukseni antaisivat hyvät eväät työhön. Tätäkin tärkeämpää on mielestäni halu kuunnella, tehdä parhaansa ja kohdata ihmiset aidosti välittäen. Haluan edistää kaikkien ihmisten tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

4. Yhdessä tekemistä, välittämistä ja uusia taitoja. Seurakunta on avoin, joustava ja valmis muutoksiin.

5. ”Minä jätän teille rauhan. Oman rauhani minä annan teille.” Joh. 14:27