26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Ruoka-apua jaossa eri puolilla Helsinkiä

28.04.2020, 17:58 /  päivitetty 20.05.2020, 13:22
Huom. Jakelut on suljettu helatorstaina 21.5.! Vetoamme ruokakassien hakijoihin, että kaikki pitäisivät kahden metrin turvavälin muihin. Kiitos, kun huolehdit osaltasi kaikkien turvallisuudesta.

Helsingin seurakunnat alkoivat jakaa heti koronapoikkeusajan alettua valmiiksi pakattuja ruokakasseja. Nk. akuuttikasseja jaetaan lähes 2 000 päivässä. Kassit kootaan kauppojen lahjoittamasta hävikkiruuasta, ja niiden sisältöön ei hakijan ole mahdollista vaikuttaa.

Kasseja on jaossa arkisin ma-pe alkaen klo 13 niin pitkään kuin niitä kunakin päivänä riittää:

Matteuksenkirkon Varustamo, Turunlinnantie 3, Itäkeskus (Huom! Matteuksenkirkon jaossa on eniten kävijöitä, joten kannattaa hakeutua mahdollisuuksien mukaan muihin jakopaikkoihin.)

Malmin Varustamo, Pekanraitti 16

Hermannin diakoniatalon Varustamo, Hämeentie 73

Kontula: Leikkipuisto Kiikku, Kiikku 6

sekä seuraavissa paikoissa samoin klo 14 niin pitkään kuin niitä kunakin päivänä riittää:

maanantaisin Malminkartanon Toimintakeskus Jennyssä, Beckerintie 9

tiistaisin Pitäjänmäen kirkolla, Turkismiehenkuja 4

keskiviikkoisin Munkkivuoren kirkolla, Raumantie 3

torstaisin Huopalahden kirkolla, Vespertie 12

torstaisin Huom! Klo 16.30 Andreaskyrkan, Korkeavuorenkatu 22 A

Huom. Kaikkien turvallisuuden takaamiseksi jätäthän turvavälin (2 metriä) muihin. Koskethan vain siihen kassiin, jonka otat itsellesi (1/henkilö)

(Varustamo-Livsrum-paikat ovat Seurakuntayhtymän kehitteillä olevia monen toimijan diakoniakeskuksia.)

Akuuttikassien koordinoinnista ja kuljetuksesta vastaa Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän ruoka-avun kehittämishanke, joka toimii yhteistyössä Myllypuron elintarvikeavun ja Hurstin Avun kanssa.

Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi seurakuntien yhteisöruokailut ja Myllypuron elintarvikejakelu on valitettavasti jouduttu sulkemaan toistaiseksi. Seurakunnat supistavat toimintaansa varotoimenpiteenä myös riskiryhmiin kuuluvien suojaamiseksi.

Huom! Diakoniatyö jatkuu poikkeusaikanakin ja diakoniatyöntekijät auttavat asiakkaita normaalitapaan puhelimitse ja sähköpostilla. Yhteystiedot löytyvät Helsingin seurakuntien diakoniatyön sivuilta