21.10. Onneksi olkoon: Ursula | Palaute | På svenska | In English

Kannelmäen seurakunta

Osallistu Helsingin seurakuntien keräystempaukseen Mosambikin ja Zimbabwen tulvauhreille

26.03.2019, 13:54 /  päivitetty 28.03.2019, 15:36
Mosambikissa ja Zimbabwessa riehunut Idai hirmumyrsky vei mennessään asumukset laajoilta alueilta. Sadat tuhannet ihmiset menettivät käytännössä kaiken. Myrskyä seuranneet rankkasateet ovat aiheuttaneet ennennäkemättömän tulvan, joka on saartanut ihmisiä vesimassojen keskelle.

Kirkon ulkomaanapu on käynnistänyt avustukset ja yhteistyökumppaneidensa kautta auttaa nyt ihmisiä saamaan puhdasta vettä ja ruokaa sekä suojaa katastrofista selviytymiseksi.

Helsingin seurakunnat toteuttavat tämän viikon aikana katastrofikeräyksen, jotta voimme auttaa myrskyn tuhojen keskellä olevia ihmisiä. Keskiviikkona ja torstaina Helsingin kaduille jalkautuu lipaskerääjiä. Apua tarvitaan nyt.

Kerääjiä on liikkeellä keskiviikkona ja torstaina ainakin Narinkkatorilla, Kolmen sepän -patsaalla ja Hakaniemen torilla. Kirkon ulkomaanavulla on keräyslupa koko maassa, joten kerääjiä on Helsingissä liikkeellä muuallakin.

”Katastrofialueella on saatu tarvittavat pelastustoimet alulle. Uutiskuvat tulvien keskeltä pelastetuista ihmisistä ovat pysäyttäneet meidät. Mosambikissa ja Zimbabwessa odotetaan nyt apua. On aika toimia ja auttaa. Yhdessä me pystymme tekemään vaikuttavia asioita, joilla on merkitystä”, sanoo seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki.

"Siksi Helsingin seurakunnat ovat jalkautumassa lipaskeräykseen Helsingin kaduille. Pystymme näin kanavoimaan helsinkiläisten antaman avun nopeasti eteenpäin. Kirkon ulkomaanavun kautta apu viedään luotettavasti perille. Tarkoituksemme on kerätä tällä viikolla riittävästi tukea, jolla on apua tarvitsevien auttamiseen merkitystä", Rintamäki jatkaa.

Lipaskerääjät tunnistaa KUA:n vihreistä keräysliiveistä sekä lippaista, joissa on voimassa oleva keräyslupa.

Jos käteistä ei ole mukanasi tai et osu lipaskerääjien reviireille, voit lahjoittaa seuraavilla tavoilla:

  • Tekstiviestillä: lähetä sana APU20 numeroon 16499 (20 €).
  • Kirkon Ulkomaanavulle tilille: IBAN: FI33 1572 3000 5005 04, viitenumero 1203
  • Verkossa: kua.fi/mosambik
  • MobilePay-sovelluksella: numeroon 10224

Jos taas haluat mukaan vapaaehtoiseksi kerääjäksi, ota yhteyttä seurakuntaasi.

Kuva: Helsingin seurakuntien työntekijät Antti Alanen ja Laura Pellikka ovat sonnustautuneet KUA:n liiveihin ja pitävät keräyslippaita kädessään, niistä tunnistat katastrofikeräyksen kerääjät.