04.12. Onneksi olkoon: Airi, Aira | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Mahdollinen altistuminen koronavirukselle 8.11. Kannelmäen kirkossa

Kannelmäen seurakunta

12.11.2020, 17:14 /  päivitetty 13.11.2020, 08:29
Kannelmäen kirkossa sunnuntaina 8.11.2020 jumalanpalvelukseen osallistuneella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta. Altistuminen on tapahtunut klo 10:00–11:00.
Kannelmäen kirkko ja Kannelmäen seurakunnan logo.

Jumalanpalvelukseen osallistuneet henkilöt ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle ja heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti 14 päivän ajan 18.11.2020 asti.

Testiin tulee hakeutua välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta. Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi, kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Aikuiset, ja yli 16-vuotiaat nuoret, joilla on omat pankkitunnukset, voivat varata ajan koronavirustestiin tekemällä koronaoirearvion verkossa osoitteessa https://omaolo.fi/.

Alle 16-vuotiaalle helsinkiläiselle voi tehdä ajanvarauspyynnön koronavirustestiin terveysasemien chatbotissa osoitteessa

https://hel-thk-botti.kuurahealth.com/index.html?q=covid-kids.

Ajanvarauspyyntöjä käsitellään joka päivä klo 8-18. Vahvistus ajanvarauksesta tulee tekstiviestillä.

Helsinkiläiset ja helsinkiläisten alaikäisten huoltajat voivat varata ajan koronavirustestiin soittamalla koronavirusneuvontaan, p. 09 310 10024 (päivittäin klo 8–18). Kun koronavirusneuvonta on kiinni ja koronavirustautiin viittaavat oireet ovat lieviä, odota seuraavaan päivään.

Muiden kuntien asukkaiden tulee olla yhteydessä oman kunnan terveydenhoitoon testiin pääsemiseksi. Muiden Uudenmaan kuntien asukkaat voivat tehdä itselleen oirearvion ja varata ajan verkossa osoitteessa https://koronabotti.hus.fi/.

THL suosittaa kasvomaskin käyttöä koronaepidemian kiihtymisvaiheessa joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa.

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta https://koronavilkku.fi/ . Koronavilkku ei kerro asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan

Tulevan sunnuntain 15.11. messu Kannelmäen kirkossa vietetään normaalisti.

Turvallisesti kirkossa

Turvallisuuden takaamiseksi kirkossa noudatetaan viranomaisohjeita, joilla koronaviruksen leviäminen pyritään estämään. Varovaisuudessa ja turvallisuudessa on kyse myös lähimmäisenrakkaudesta ja heikoimmista huolehtimisesta.

Huolehdimme toistemme terveydestä ja turvallisuudesta noudattamalla seuraavia ohjeita:

  • Tulethan kirkkoon vain terveenä. Pienetkin flunssaoireet ovat este messuun tai muuhun seurakuntatilaisuuteen osallistumisille.
  • Huolehdi käsi- ja yskimishygieniasta. Käsien desinfiointiainetta on saatavana kirkon eteisessä.
  • Yski ja aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan. Jos sinulla ei ole nenäliinaa, yski tai aivasta hihaan, älä käsiisi.
  • Pidämme turvavälit: Joka toinen penkkirivi on käytössä. Kunkin seurueen tai yksittäisten henkilöiden väliin jätetään 2 tyhjää istuinpenkkiä. Pidämme turvavälin myös ehtoolliselle mennessä ja kirkosta poistuttaessa.
  • Kasvomaskit: Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Kirkkovieraat vastaavat itse omien hengityssuojainten hankinnasta ja maskin oikeasta käytöstä.