01.12. Onneksi olkoon: Oskari, Oskar | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Kauneimmat Joululaulut 2022 Kannelmäen seurakunnassa

Kannelmäen seurakunta

21.11.2022, 11:02 /  päivitetty 22.11.2022, 16:15
Suomen suurin musiikkitapahtuma Kauneimmat Joululaulut kaikuvat jo 50. kerran!
Kauneimmat Joululaulut -logo tummalla taustalla.

Jouluperinnettä ja hyvän tekemistä

Kauneimmat Joululaulut -tapahtuma siirtää kristillistä joululauluperinnettä sukupolvelta toiselle. Vuosi vuoden jälkeen täyttyvät kirkkosalit viestittävät, että joulun sanoma on edelleen tärkeä suomalaisille ja puhuttelee heitä. Kauneimpien Joululaulujen suojelija on tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Tervetuloa laulamaan ja lahjoittamaan maailman lasten hyväksi Kannelmäen seurakunnan Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksiin:

  • Su 11.12. klo 12 Malminkartanon kappeli
  • Su 11.12. klo 18 kirkko
  • To 15.12. klo 18 Kannelmäen kirjasto
  • Su 18.12. klo 15 Lapsille ja perheille kirkossa
  • Su 18.12. klo 18 kirkko
  • Ti 20.12. klo 18 Kauppakeskus Kaari
  • Wednesday December 21st at 7 pm Greatest Christmas Carols at Kannelmäki Church

‍Joululaulut soivat maailman lasten hyväksi

Kauneimmat Joululaulut on Suomen Lähetysseuran ja evankelis-luterilaisten seurakuntien yhteistyötä. Lähetysseura valmistaa Kauneimmat Joululaulut -materiaalin ja toimittaa lauluvihot ilmaiseksi seurakuntien käyttöön. Seurakunnat vastaavat yhteislaulutilaisuuksien järjestämisestä. Laulutilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran työhön, jota se tekee lasten hyväksi eri maissa.

Lähetysseura työskentelee esimerkiksi Botswanassa, jossa monen lapsen koulunkäynti keskeytyy köyhyyden, sairauksien tai perheväkivallan takia. Lähetysseura auttaa syrjäytymisvaarassa olevia lapsia tukemalla heitä peruskoulusta ammattiin asti.

Viime vuonna 147 lasta Botswanassa sai tukea koulunkäyntiin. Heistä 104 oli tyttöjä.

Lue lisää siitä, miten Lähetysseuran työ auttaa lapsia.

Kauneimmat joululaulut -logo ja botswanalaisen tytön sivukuva.
19-vuotias botswanalainen Omphemetse on käynyt peruskoulun Lähetysseuran tuella ja suunnittelee yrittäjyysopintoja. 10-vuotiaana hän kävi Lähetysseuran tukemassa iltapäiväkerhossa koulun jälkeen. ”Oli aika, jolloin meinasin antaa periksi. Nyt haluan rohkaista kaikkia vaikeissa oloissa eläviä lapsia: Älkää ikinä luovuttako.”, Omphemetse sanoo.

Tuttuja ja uusia lauluja

Lähetysseura on painattanut tänäkin vuonna noin 830 000 vihkoa. Vihosta löytyvät perinteisesti ne kaikkein rakkaimmat, jo lapsuudesta tutut joululaulut. Toki mukana on aina muutama uudempikin laulu, ehkä tuleva klassikko. Tämän vuoden uutuuslaulu on erityisesti juhlavuotta varten tehty, Esa Niemisen ja Niklas Rosströmin säveltämä sekä Sinikka Svärdin sanoittama Kauneimmat joululaulut soi.

Juhlavuosi huipentuu konserttiin Yle TV1:ssä

Juhlavuosi huipentuu Yle TV1:ssä 25. ja 26.12. lähetettävään konserttiin, joka taltioidaan Temppeliaukion kirkossa. Sen kapellimestarina toimii Esa Nieminen, ja siinä esiintyvät lauluyhtye Rajaton, Suvi Teräsniska, Jore Marjaranta, Jukka Kuoppamäki, Laura Voutilainen, Diandra, Robin ja Ida Elina. Konsertin juontaa Jussi-Pekka Rantanen.

Kauneimpien Joululaulujen historiaa

Kauneimmat Joululaulut -tapahtuma sai alkunsa vuonna 1973, kun kanttorit yhdessä Suomen Lähetysseuran kanssa halusivat kehittää hiljaiseen kolmanteen adventtisunnuntaihin tapahtuman, jossa kerättäisiin varoja lähetystyölle.

Heti ensimmäisenä vuotenaan Kauneimmat Joululaulut -yhteislaulutilaisuuksia järjestettiin lähes 150 seurakunnassa, ja vastaanotto oli innostunutta. Tuskin kukaan silti osasi ajatella, millainen ilmiö niistä kasvaisi vuosien kuluessa. Tänä vuonna Kauneimpia Joululauluja lauletaan 50. kerran.

Vuosien kuluessa Kauneimmista Joululauluista on kasvanut Suomen suurin musiikkitapahtuma – eikä kolmas adventtikaan ole enää kirkoissa hiljainen. Nykyisin Kauneimmat Joululaulut kaikuvat tuhansissa tilaisuuksissa kirkoissa, kauppakeskuksissa, ravintoloissa ja monissa muissa paikoissa ulkomaita myöten aina adventista loppiaiseen.