26.11. Onneksi olkoon: Sisko | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Kannelmäen seurakunta palvelee kesällä poikkeusoloissa

Kannelmäen seurakunta

20.05.2020, 13:45 /  päivitetty 29.05.2020, 13:05
Kannelmäen seurakunta järjestää kesän toimintaa poikkeusoloissa Valtioneuvoston ja piispojen ohjeiden mukaan. Ohjeita sovelletaan paikallisiin olosuhteisiin ja tiloihin.
Nainen mustassa paidassa puhaltaa ulkona saippuakuplia sekä teksti kesä 2020.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksia vietämme sekä etäyhteyksin verkossa että yhdessä ulkona.

Jumalanpalveluksia verkossa

Sunnuntaisin 31.5., 7.6., 14.6. ja 21.6. klo 11 sanajumalanpalvelukset toimitetaan Malminkartanon kappelilta ilman läsnä olevaa seurakuntaa. Liity mukaan suoraan lähetykseen etäyhteydellä Facebookissa tai nettisivuillamme.

Helsingin seurakuntien jumalanpalveluksia verkossa: Helsingin seurakunnista lähetetään useita jumalanpalveluksia suorina lähetyksinä tai nauhoituksina verkkoon. Niihin voit liittyä seurakuntien kanavilta tai Kirkko Helsingissä LIVE -sivulla osoitteessa facebook.com/kirkkohelsingissaLIVE/

Messuja Malminkartanon kappelin pihalla

Juhannuspäivänä 20.6. klo 11 messu Malminkartanon kappelin pihalla. Tervetuloa mukaan paikan päälle.

Sunnuntaisin 28.6. alkaen klo 11 messut vietetään yhdessä ulkoilmassa Malminkartanon kappelin pihalla.

Huolehdimme turvallisuudesta. Kokoontuessamme viettämään messua ulkona, huolehdimme hygieniasta ja pidämme turvavälit. Sairaana pysymme kotona.

Kannelmäen kirkko on suljettu

Kirkko ja seurakuntakeskus on suljettu ilmastointiremontin ajaksi ainakin elokuun puoleen väliin sakka. Näillä sivuillamme tiedotamme, kun remontti valmistuu ja pääsemme viettämään messuja kirkossa.

Apua ja tukea

Päivystävä pappi p. 09 2340 3802 joka päivä klo 9-21

Diakonia-apu: Seurakunnan diakoneille voi varata ajan normaaliin tapaan puhelimitse tai sähköpostitse.

Ruoka-apua: Toimintakeskus Jennyn edestä jaetaan maanantaisin klo 14 alkaen valmiiksi pakattuja hävikkiruokakasseja, niin kauan kuin kasseja riittää. Akuuttikassien koordinoinnista ja kuljetuksesta vastaa Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän ruoka-avun kehittämishanke. Lue lisää: Ruoka-apua jaossa eri puolilla Helsinkiä

Helsinki-apu ikäihmisille: Yli 70-vuotias helsinkiläinen, jos tarvitset kauppa- tai asiointiapua, voit soittaa Helsinki-avun numeroon 09 310 10020 (ma–pe 9–16).

Helsinki-apu lapsiperheille: Perheiden tuen pysyvänä yhteydenottokanavana toimii kaupungin lapsiperheiden sosiaalineuvonta. Puhelinneuvonnan numero on +358 9 310 15454. Numero palvelee arkisin kello 9–12. Tuki on kohdennettu erityisesti niille helsinkiläisille lapsiperheille, jotka tarvitsevat apua korona-pandemian tuottamaan vaikeaan tilanteeseen, arjen hallintaan ja kuormittavuuteen tai lasten kasvatukseen.

Kirkon keskusteluapu: Verkossa osoitteessa kirkonkeskusteluapua.fi.

Palveleva puhelin päivystää p. 0400 22 11 80 klo 18–24 joka päivä.

Työntekijöiden yhteystiedot: Työntekijöihin saa normaaliin tapaan yhteyden puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot

Kirkkoherranvirasto

Virasto palvelee vain puhelimitse ja sähköpostin välityksellä arkisin klo 9-14, p. 09 2340 3800, kannelmaki.srk(at)evl.fi

Virkatodistukset seurakuntien keskusrekisteristä p. 09 2340 5000, 1.6. alkaen ma klo 9-15 ja ti-pe klo 9-12
tai sähköisen asiointipalvelun kautta: Asiointipalvelut

Lapsille ja nuorille

Kannelmäen liikuntapuistossa (Urkupillintie 5) on tarjolla maksutonta harrastustoimintaa 7-18-vuotiaille lapsille ja nuorille maanantaista perjantaihin klo 12.30-16 (ajalla 1.6.-31.7.). Ohjelmassa on jalkapalloa, koripalloa, beach volleyta, tennistä ja muuta mukavaa yhdessäoloa. Mukana on kaksi nuoriso-ohjaajaa, kesätyöntekijöitä ja vierailevia ohjaajia. Toimintaa on järjestämässä mm. Enemmän yhdessä –hanke ja Helsingin kaupunki.

Seurakunnan puuhapiste ala-kouluikäisille on liikuntapuistossa kahdella kesäkuun ensimmäisellä viikolla: maanantaisin 1.6. ja 8.6. sekä keskiviikkoisin 3.6. ja 10.6. klo 12.30-16. Tervetuloa pelaamaan ulkopelejä, leikkimään ja puhaltamaan jättisaippuakuplia.

Rippikoulut

Tiedot seurakunnan rippikouluista löydät osoitteesta kantsunurkka.fi

Seuraa somessa

Facebook-sivut: Kannelmäen seurakunta, Kannelmäen seurakunnan lapset ja perheet, Instagram: @kannelmakisrk, @kantsunurkka

Seuraa FB-sivuamme, niin saat vinkkejä muun muassa virtuaalisista päiväkahveista.

Kirkolliset toimitukset

Kaste

Kannelmäen seurakunnassa kaste voidaan toimittaa kotona, Malminkartanon kappelissa tai vaikkapa ulkona luonnonhelmassa. Kappelissa voi olla läsnä enintään 20 henkilöä. Pappi varataan virastosta puhelimitse. Seurakunnan tilat eivät toistaiseksi ole käytettävissä kasteen yhteydessä juhlien tai kahvitusten järjestämiseen.

Häät

Malminkartanon kappeli on käytettävissä avioliittoon vihkimisiä varten. Tilaisuudessa voi olla läsnä enintään 20 henkilöä. Hääjuhlaa ei seurakunnan tiloissa toistaiseksi voi järjestää. Kirkkoherranvirasto auttaa vihkivän papin varaamisessa. Lue täältä vinkkejä vihkimiseen: Tahdon - Vinkkejä vihkimisiin

Hautajaiset

Hautaan siunaamisen voi varata sähköisessä asiointipalvelussa tai puhelimitse seurakuntien hautapalveluista tai kirkkoherranvirastosta.

Seurakuntayhtymän hautapalvelut palvelee puhelimitse p. 09 2340 6000 tai sähköpostitse siunaustilaisuuden järjestämisessä ja hautapaikkoihin liittyvissä asioissa. Lue lisää muun muassa siunauskappeleiden rajoituksista saattoväen määrään: Koronavirustilanteen vaikutukset hautaustoimeen

Uskoa, toivoa, rakkautta – ihmistä varten

Koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne koskee meitä kaikkia. Pidetään huolta toinen toisistamme. Yhdessä tästäkin selvitään.

Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani; sinun vitsasi ja sauvasi minua lohduttavat. (Psalmi 23:4)