19.01. Onneksi olkoon: Heikki, Henri, Henna, Henrik, Henni, Henriikka, Henrikki | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Ekumeenista rukousviikkoa vietetään 18.-25.1.2022 – Liity mukaan kansainväliseen rukousketjuun

Kannelmäen seurakunta

11.01.2022, 13:22 /  päivitetty 11.01.2022, 13:31
Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta.
Öisellä taivaalla näkyy kuun pintaa. Viisi kamelia ratsastajineen näkyy tummina silhuetteina. Teksti Matteuksen evankeliumista: Näimme hnen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä. Kristittyjen ykseyden rukousviikko 2022.

Kahdeksan päivää rukousta ykseyden puolesta

Kahdeksan päivän ekumeenista rukousviikkoa ykseyden puolesta vietetään vuosittain aina samaan aikaan, 18.-25. tammikuuta.

Kaikkialla maailmassa rukoillaan kristittyjen ykseyden puolesta joka päivä. Rukousviikolla rukoillaan samaan aikaan yhteisten tekstien pohjalta. Kun rukoilemme, yhdistymme laajaan rukousketjuun maapallon ympäri.

Vuoden 2022 rukousviikon aineiston on valmistellut Lähi-idän kirkkojen neuvosto ja vuoden teema kuuluu suomeksi Näimme hänen tähtensä nousevan ja tulimme kunnioittamaan häntä. (Matteus 2:2).

Lähi-idän kristityt ovat valinneet tämän vuoden rukousviikon teemaksi idästä nousseen tähden monista syistä. Vaikka monet lännen kristityt juhlivat joulua, juhlivat monet idän kristityt edelleen suurempana juhlana joulua vanhempaa loppiaista, jolloin Jumalan pelastus paljastettiin kansakunnille Betlehemissä ja Jordanilla. Keskittyminen Jumalan ilmestymiseen on omalla tavallaan aarre, jonka Lähi-idän kristityt voivat tarjoa veljilleen ja sisarilleen eri puolilla maailmaa.

Rukousviikko on hyvä mahdollisuus antaa tilaa oman alueelle Lähi-idästä tulleiden ihmisten tarinoille ja rukoilla erityisesti Lähi-idän puolesta.

Ekumenia.fi-sivustolta löydät Raamatun mietiskelyt ja rukoukset kahdeksalle päivälle

Worship and background material for the Week of Prayer for Christian Unity 2022

Ekumeeninen neuvosto kutsuu rukoilemaan yhdessä rukousviikolla keskiviikkona 19.1.2022 klo 10 etäyhteyksin Teamsissa: Liity rukoushetkeen tästä

Tutustu Suomen Ekumeeniseen Neuvostoon: Suomen ekumeeninen neuvosto

"Kirkon tulee olla tähti, joka valaisee tietä Kristuksen, maailman valon luo"

Tähti johtaa tietäjät läpi Jerusalemin myllerryksen, jossa Herodes juonii murhatakseen viattomia. Tänäänkin monin paikoin ympäri maailmaa viattomat kärsivät väkivallasta ja sen uhasta ja nuoret perheet pakenevat Herodeksen ja Augustuksen kaltaisia tyranneja. Tällaisessa tilanteessa ihmiset etsivät merkkiä Jumalan läsnäolosta heidän kanssaan. He etsivät vastasyntynyttä kuningasta, nöyryyden, rauhan ja rakkauden kuningasta. Mutta mistä löytyy tähti, joka johtaa heidät hänen luokseen? Kirkon tulee olla tähti, joka valaisee tietä Kristuksen, maailman valon luo. Kirkosta tulee tähtenä toivon merkki vaikeuksien maailmassa ja merkki Jumalan läsnäolosta kansansa keskellä, merkki, joka kulkee heidän kanssaan halki elämän vaikeuksien.

Kristityt ovat kutsuttuja valaisemaan tietä sanoin ja teoin niin, että Kristus voitaisiin yhä uudestaan paljastaa kansakunnille. Kuitenkin keskinäinen hajaannuksemme hämärtää kristillisen todistuksen valoa, tekee tiestä epämääräisen ja estää toisia löytämästä tietä Kristuksen luo. Jos taas kristityt kunnioittavat Kristusta yhdessä ja avaavat arkkunsa ja antavat toisilleen lahjansa, tulee meistä sen ykseyden merkki, jota Jumala haluaa koko luomakunnalleen.

Tähti joka kaksi tuhatta vuotta sitten loisti idässä, Lähi-idässä, kutsuu meitä yhä edelleen seimen luo, sinne, missä Kristus on syntynyt. Se vetää meidät sinne, missä Jumalan Henki elää ja toimii, kasteemme todellisuuteen ja sydäntemme muuttumiseen.

Kirkkojen täytyy toimia yhteistyössä toistensa kanssa voidakseen auttaa avuntarpeessa olevia, ottaa vastaan kotinsa menettäneitä, keventää raskautettujen taakkoja sekä rakentaa oikeudenmukaista ja rehellistä yhteiskuntaa. Tämä on kutsu kirkoille toimia yhdessä niin, että nuoret voivat rakentaa Jumalan sydämen mukaista tulevaisuutta, jossa kaikki ihmiset voivat kokea elävänsä rauhassa, oikeudenmukaisuudessa ja rakkaudessa.