08.08. Onneksi olkoon: Sylvi, Sylvia, Silva | Palaute
Kannelmäen kirkko

Poimintoja pääsiäisenvietosta Kannelmäessä

Kannelmäen seurakunta

06.04.2018, 16:16 /  päivitetty 06.04.2018, 16:40
Hiljaisella viikolla ja pääsiäisen pyhinä vietettiin useita ainutkertaisia tilaisuuksia Kannelmäen seurakunnassa.

‍Perinteiset pääsiäismyyjäiset notkuvine myyjäispöytineen ja buffettarjoiluineen houkutteli tänäkin vuonna väkeä Kannelmäen kirkolle. Esimerkiksi Työtuvassa valmistetut kevään uutuustuotteet valeampiaispesät ostettiin käsistä.

Hiljaisella viikolla olimme kutsuneet alueemme päiväkoteja ja koululaisia pääsiäiskirkkoon katsomaan näytelmää Suuri uutinen. Näytelmä esitettiin ensi kirkossa ja sen jälkeen Malminkartanon kappelilla.

Pääsiäisnäytelmän juoni tällä kertaa meni näin: Kolmisenkymmentä vuotta on kulunut siitä, kun enkeli ilmoitti paimenille uutisen Jeesuksen syntymästä. Nyt sama enkeli katselee Taivaallisen tietotoimiston uutisia maan päältä. Pääsiäisen viettoon valmistautuvasta Jerusalemista kerrotaan uutisia Jeesuksesta. Uutiset käyvät yhtä huolestuttavammiksi. Enkelin virkaveli saapuu paikalle ja hänellekin alkaa selviä tilanteen vakavuus. Tulee uutislähetys, jossa kerrotaan Jeesuksen tuomiosta. Tilanne vaikuttaa toivottomalta. Näinkö voi päättyä Jeesuksen elämä? Entä onko enkeleillä enää mitään virkaa? Viesti kilahtaa enkelin kännykkään: ”Jeesus on noussut kuolleista, Hän elää! Mene maan päälle, vieritä kivi haudan suulta ja kerro ilouutinen sureville Jeesuksen ystäville.” Enkeli rientää toimittamaan tehtävää. Aamuvarhaisella haudalla hän kohtaa hämmästyneet naiset. Hämmennys vaihtuu riemuksi, ja naiset kiiruhtavat kertomaan kaikille: Jeesus elää! Ilosta pääsiäistä!

Valokuva

‍Kiirastorstaina päivällä vietettiin koulujen ehtoolliskirkkoa ja illalla vaikuttavaa kiirastorstain ehtoollista. Illan aikana opetuslasten kynttilät sammutettiin yksitellen ja alttari riisuttiin liturgisista vaatteista ja esineistä. Ilta päättyi ilman säestystä veisattuun virteen 77 Käy yrttitarhasta polku, vie Golgatalle se. / On Hengen viitoittama / sen joka askele. / Se tie vie viimein taivaaseen, / mutta tie se on tuskien.

Valokuva

‍Keskiviikkoillan Virrestä voimaa -tilaisuudessa ja pitkäperjantain jumalanpalveluksessa seurattiin raamatuntekstien ja kärsimysvirsien kautta Golgatan tapahtumia ristiinnaulitsemisesta Jeesuksen kuolemaan. Pitkäperjantain musiikki-ilta tarjosi yli kolmellesadalle kuulijalle vaikuttavan kokemuksen kun kanttori Tiia Saaren kokoama muusikkoryhmä esitti G. B. Pergolesin teoksen Stabat Mater.

Valokuva
Valokuva

‍Pääsiäisaamuna kirkossa kookas asetelma esittää kohtausta pääsiäisaamuna: Kivi on vieritetty haudan suulta, enkeli kertoo haudalle tulleille ilosanoman: Jeesus on noussut kuolleista!

Riemulliset pääsiäistunnelmat jatkuivat toisen pääsiäispäivän perhekirkossa Malminkartanon kappelilla. Siellä olivat mukana yllätysvieraina pupu ja pörriäinen, jotka jakoivat pääsiäismunia.

Pääsiäisgospel oli tänäkin vuonna riemukas ja rento. Lahjakkaat ja taitavat oman seurakuntamme laulajat ja soittajat esittivät kirkkomuusikko Kari Härkösen kanssa amerikkalaista ja kotimaista gospelia.

Valokuva

‍Paikassa munapuun oksien silmut puhkesivat pääsiäisviikolla pieniin tuoreisiin lehtiin.

Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!

Valokuva