14.06. Onneksi olkoon: Kielo, Pihla | Palaute
Kannelmäen kirkko

Loppusyksyn konsertteja

11.10.2019, 14:10 /  päivitetty 11.10.2019, 14:13

Gospelkonsertti Maan korvessa kulkevi

pe 11.10. Lauttasaaren kirkossa

Gospellaulaja-lauluntekijä Kristiina Brask, multimuusikko ja laulaja Ossi Jauhiainen sekä useista bändeistä tunnettu kitaristi Mikko Tuomi tuovat uutta gospelmusiikkia Lauttasaaren kirkkoon perjantaina 11.10. kello 18. Maan korvessa kulkevi -gospelkonserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 15 euroa.

Kristiina Brask on suomalainen gospel laulaja-lauluntekijä, joka tuli tunnetuksi vuoden 2007 Idols-kilpailusta. Kolmanneksi kilpailussa sijoittunut Brask solmi samana vuonna levytyssopimuksen Asko Kallosen HMC-levy-yhtiön kanssa. Braskin debyyttialbumi ”Silmät sydämeeni” julkaistiin vuonna 2007 ja se myi kultaa.

Kahden albumin julkaisun jälkeen Kristiina aloitti omien gospel-laulujen säveltämisen ja kirjoittamisen. Vuonna 2013 hän oli mukana laulamassa hengellisellä levyllä nimeltä ”Toivon lauluja” yhdessä Laura Voutilaisen, Riki Sorsan ja Jore Marjarannan kanssa. Hänen laulujaan on voitu kuulla monilla kokoelma-albumeilla. Brask on levyttänyt ja esiintynyt monien tunnettujen suomalaisten artistien kanssa kuten Teleks, Robin, Chisu, Jippu, Jenni Vartiainen, sekä Mikael Gabrielin ”Kipua” biisissä, jota on katsottu Youtubessa jo yli 9 miljoonaa kertaa.

Tällä hetkellä Kristiina työskentelee yhdessä taitavan kanttori-tenori, säveltäjä ja Kuopion Alavan kirkkokuoron kuoronjohtaja Ossi Jauhiaisen kanssa. Huhtikuussa 2018 he julkaisivat gospel-laulun ”Praise to Jesus” ja keväällä 2019 kuultavaksi valmistui upea Jauhiaisen orkesterisovitus ja Braskin tekstikäännös ”Promised Land” kaikkien suomalaisten tuntemasta ”Suojelusenkelistä”. Julkaistut gospel-laulut soivat yli 100:lla eri gospel-kanavalla ympäri maailmaa. Ystävykset konsertoivat Suomessa yhdessä amerikkalaisen gospel-tähden Everett W. Millerin kanssa viime marraskuussa. Uutta gospel-musiikkia on luvassa lisää syksyllä 2019. Uusi afrikan rytmeillä ja kielellä maustettu julkaisu ”See the God” on katsottavissa youtubesta, jossa Kristiinan lisäksi laulavat Everett W. Miller (USA) ja Popo Salami (Nigeria). Viimeisin julkaisu Empty Tomb (Popo Salami) on katsottavissa myös Youtubessa. Videot on kuvannut Petri Kekäläinen.

Konsertin Facebook-sivu

Kristina Braskin sivut

Aikamiesten 55-vuotisjuhlakonsertti

su 13.10. Mikaelinkirkossa

Aikamiesten 55-vuotisjuhlakonsertissa kuullaan tuttuja viihdeklassikoita, uusia sovituksia sekä vakavampaa ohjelmistoa sunnuntaina 13.10. kello 18 Mikaelinkirkossa. Aikamiehiä johtaa Jukka Okkonen. Yhtye on tullut suomalaiselle yleisölle tutuksi muun muassa laululla "Iltatuulen viesti" sekä kappaleella "Tämä Taivas, tämä maa", jonka Danny lauloi. Konsertissa on mukana myös Danny ja diplomipianisti Marjaana Merikanto, konsertin juontaa Anna-Liisa Tilus.

Liput 25 euroa Aikamiesten nettisivuilta, laulajilta sekä tuntia ennen ovelta. Yli 10 hengen ryhmille -10%. Alle 12-vuotiaat vanhempien seurassa ilmaiseksi. Väliajalla juhlakahvitus, jonka tuotto ohjataan seurakunnan lähetystyöhön. Konsertin järjestää Helsingin Mikaelin seurakunta.

Luonnon ääniä – barokkia ja folkbarokkia

su 13.10. Temppeliaukion kirkossa

Kaustislainen pelimannisoitanta ja barokin ajan luontokuvat muodostavat huiman matkan böömiläiseltä maatilalta pariisilaisten salonkien ja savoijilaisten vuorimaisemien kautta suomalaiseen mäntymetsään sunnuntaina 13.10. kello 19 Temppeliaukion kirkossa. Kreeta-Maria Kentala, barokkiviulu, ja Matias Häkkinen, cembalo, soittavat musiikkia säveltäjiltä Froberger, Schmelzer, Couperin, Uccellini, Jylhä, Niittykoski, von Biber, Fischer, Mealli ja Hotakainen. Konsertti avaa Solistiyhdistyksen perinteisen konserttisarjan syksyllä 2019.

Vapaa pääsy, käsiohjelma 10 euroa.

Creatio – Meditatiivinen Hildegard Bingeniläinen

pe 18.10. Paavalinkirkossa

Lauluyhtye Vox Silentii pitää levynjulkistuskonserttinsa Creatio – Meditatiivinen Hildegard Bingeniläinen perjantaina 18.10. kello 18 Paavalinkirkossa. Yhtyeessä laulavat Hilkka-Liisa Vuori ja Johanna Korhonen. Musiikki on heille resonanssia ja harmoniaa, soittimena koko keho. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa.

Mestari Telemann – aina muodissa

la 19.10. Kannelmäen kirkossa

Georg Philipp Telemannin kuplivaa kamarimusiikkia kuullaan lauantaina 19.10. kello 19 Kannelmäen kirkossa. Mestari Telemann – aina muodissa -konsertissa esiintyy FiBO Players: Hanna Haapamäki, nokkahuilu ja traverso, Anna Rainio, viulu, Maija Lampela, viola da gamba, ja Laura Ollberg, cembalo. Vapaa pääsy, vapaaehtoinen tukimaksu FiBOlle (Suomalainen barokkiorkesteri).

Saksalainen Telemann osasi jo kymmenvuotiaana soittaa muun muassa huilua, viulua ja kosketinsoittimia. Samoihin aikoihin hän kirjoitti myös ensimmäiset sävellyksensä, kaksitoistavuotiaana jo ensimmäisen oopperansa. Täysi-ikäistyttyään Georg Philipp alkoi äitinsä toiveesta opiskella oikeustiedettä Leipzigin yliopistossa. Hän aikoi päättäväisesti toteuttaa äitinsä toiveet ja jätti siksi kaikki soittimensa lapsuudenkotiinsa. Tästä huolimatta Telemann jatkoi säveltämistä piilottaen nuottikäsikirjoituksiaan opiskelija-asuntolan huoneeseensa.

Kun Telemannin musiikillinen ura oli lopulta toden teolla päässyt vauhtiin, nimitettiin hänet ensin viiden hampurilaisen kirkon musiikilliseksi johtajaksi ja myöhemmin Hampurin oopperan johtajaksi.

Telemann oli utelias ja avoin barokin eri tyyleille sekä kansanmusiikille. Hän kokeili rohkeasti ja yhdisteli sävellyksissään musiikillisia vaikutteita koko Euroopan alueelta. Telemann rakasti tarttuvia ja mukaansatempaavia melodioita, joita kuulijoiden oli vaivatonta seurata. Hän tulikin pian kuuluisaksi helposti ymmärrettävästä musiikistaan, mikä teki Telemannista yhden Saksan johtavista säveltäjistä 1700-luvulla. Telemannin sävellystuotanto kattaa muun muassa yli 40 oopperaa, oratorioita, satoja kantaatteja, hengellistä ja maallista musiikkia, orkesterimusiikkia ja lukemattoman määrän kamarimusiikkia. Telemann myös julkaisi itse omat käsikirjoituksensa ja teki kaiverrukset painettujen sävellystensä kansisivuille.

Helsingin filharmoninen kuoro: Bruckner & Stravinsky

su 20.10. Helsingin tuomiokirkossa

Anton Brucknerin rakastetun E-mollimessun parina kuullaan harvinaisempi Igor Stravinskyn Messu sunnuntaina 20.10. kello 18 Helsingin tuomiokirkossa. Konsertissa esiintyvät Helsingin filharmoninen kuoro ja Karelia-puhallinorkesterin soittajia johtajanaan Jonas Rannila. Stravinskyn ja Brucknerin messuja yhdistää säveltäjien soitinnustapa: molemmat teokset on sävelletty sekakuorolle ja puhallinsoitinyhtyeelle. Liput 20 / 15 e osoitteesta https://holvi.com/shop/hfk-liput/ (sinne pääsee myös osoitteesta www.helsinginfilharmoninenkuoro.fi/konsertit).

Elvistä ja rukousta

su 20.10. Viikin kirkossa

Elvis is back! -yhtye esittää 1960-luvun herkkää Elvistä sunnuntaina 20.10. kello 18 Viikin kirkossa. Elvistä ja rukousta -tilaisuuteen kuuluu myös rukouspalvelua sairaiden puolesta, jota vetää pastori Seppo Juntunen. Bändissä esiintyvät Elviksenä Seppo Juntunen, Johannes Österlund, kitara ja laulu, Taru Hallama, Joska Josafat ja Juha Kuivanen, laulu, Kim Ekblom, kitara. Vapaa pääsy.