26.01. Onneksi olkoon: Joonatan | Palaute
Kannelmäen kirkko

Kannelmäen seurakunta palvelee poikkeusoloissa

Kannelmäen seurakunta

18.03.2020, 13:51 /  päivitetty 15.04.2020, 11:44
Kannelmäen seurakunta on supistanut toimintaansa koronaepidemian vuoksi hallituksen ja piispojen ohjeiden mukaisesti. Poikkeustilanne näkyy seurakunnan ja seurakuntalaisten arjessa ja juhlissa. Kannelmäen seurakunnan toiminta toistaiseksi:
Kannelmäki_kirkko_risti_lasimaalaus

Viikkotoiminta on tauolla ja tapahtumat on peruttu

Kaikki kevään 2020 yleisötapahtumat, lasten ja perheiden kerhot ja aikuisten piirit ja ryhmät, Jennyn Olohuone ja Jennyn Kahvila on peruttu.

Jumalanpalvelukset

Jumalanpalveluksest vietetään siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat, toisin sanoen ilman kirkkotilassa läsnä olevaa seurakuntaa.

19.4. alkaen jumalanpalvelukset vietetään Malminkartanon kappelissa sunnuntaisin klo 11.

Pyrimme lähettämään jumalanpalvelukset verkossa siten, että niihin voi liittyä etäyhteydellä Facebook-sivullamme: Facebook.com/kannelmaenseurakunta/

FB-sivumme tykkääjät saavat Facebookissa viestin, kun seurakunta on live-tilassa.

Seurakunta muodostuu etäyhteyksin jumalanpalveluksiin osallistuvista.

Kannelmäen kirkko suljettu remontin ajaksi

Kannelmäen kirkon vanhan ilmastointikoneen purku ja uuden asennus alkoi 14.4. Kirkko ja seurakuntakeskus pidetään suljettuina ainakin elokuun puoleen väliin saakka.

Apua ja tukea


  • Päivystävä pappi p. 09 2340 3802 joka päivä klo 9-21
    Työntekijöihin saa normaaliin tapaan yhteyden puhelimitse tai sähköpostitse. Yhteystiedot löydät täältä: Työntekijät
  • Ruoka-apua: Toimintakeskus Jennyn edestä jaetaan maanantaisin klo 14 alkaen valmiiksi pakattuja hävikkiruokakasseja, niin kauan kuin kasseja riittää. Akuuttikassien koordinoinnista ja kuljetuksesta vastaa Helsingin kaupungin ja seurakuntayhtymän ruoka-avun kehittämishanke. Lue lisää: Ruokakasseja jaossa eri puolilla Helsinkiä
  • Helsinki-apu: Yli 70-vuotias helsinkiläinen, jos tarvitset kauppa- tai asiointiapua, voit soittaa Helsinki-avun numeroon 09 310 10020 (ma–pe 9–16).
  • Kirkon keskusteluapu: Kun kaipaat kuuntelijaa ja huolet painavat, voit ottaa yhteyttä kirkon keskusteluapuun osoitteessa kirkonkeskusteluapu.fi Keskusteluavun chatiin pääsee myös Kannelmäen seurakunnan nettisivuilta.

Kirkkoherranvirasto

Virasto palvelee vain puhelimitse ja sähköpostin välityksellä arkisin klo 9-14, p. 09 2340 3800, kannelmaki.srk(at)evl.fi

Virkatodistukset seurakuntien keskusrekisteristä p. 09 2340 5000, ma klo 9-15 ja ti-to klo 9-12 tai verkkolomakkeella.

Kaste

Kasteet toimitetaan poikkeusjärjestelyin siten, että tilaisuudessa voi olla läsnä enintään 10 henkilöä. Kannelmäen seurakunnassa kaste voidaan toimittaa kotona, Malminkartanon kappelissa tai Toimintakeskus Jennyssä. Seurakunnan tilat eivät kuitenkaan toistaiseksi ole käytettävissä kasteen yhteydessä juhlien tai kahvitusten järjestämiseen.

Pappi varataan kirkkoherranvirastosta puhelimitse p. 09 2340 3800 tai sähköpostitse kannelmaki.srk(at)evl.fi arkisin klo 9–14.

Hautajaiset

Helsingissä siunaustilaisuus tai vainajan tuhkaus on järjestettävä 2-4 viikon kuluessa kuolemasta. Siunaustilaisuudessa ovat läsnä vain lähiomaiset, kuitenkin yhteensä enintään 10 henkilöä, pappi ja kanttori mukaan lukien.

Seurakuntayhtymän hautapalvelut palvelee puhelimitse p. 09 2340 6000 tai sähköpostitse siunaustilaisuuden järjestämisessä ja hautapaikkoihin liittyvissä asioissa. Lue lisää: Koronavirustilanteen vaikutukset hautaustoimeen

Avioliittoon vihkiminen

Malminkartanon kappeli on käytettävissä vihkimisiä varten. Tilaisuudessa voi olla läsnä enintään 10 henkilöä. Hääjuhlaa ei seurakunnan tiloissa toistaiseksi voi järjestää. Kirkkoherranvirasto auttaa vihkivän papin varaamisessa.

Uskoa, toivoa, rakkautta – ihmistä varten

Koronaepidemian aiheuttama poikkeustilanne koskee meitä kaikkia. Pidetään huolta toinen toisistamme. Tästäkin selvitään. Epävarmuuden ja huolten keskellä on paljon hyvää pysyvää:

”Niin pysyvät nämä kolme: usko, toivo, rakkaus. Mutta suurin niistä on rakkaus.” (1. Kor. 13:13)

"Herra itse kulkee sinun edelläsi. Hän on sinun kanssasi, hän ei jätä sinua yksin eikä hylkää sinua. Älä lannistu, älä pelkää."
(5. Moos. 31:8)

#valaisetpimeän