12.12. Onneksi olkoon: Tuovi | Palaute | På svenska | In English

Kannelmäen kirkko

Joulukuvaelmassa etsittiin joulun tarkoitusta

Kannelmäen seurakunta

20.12.2018, 17:16 /  päivitetty 20.12.2018, 17:15
Kannelmäen seurakunnalla on pitkät joulukuvaelmaperinteet. Tämän vuoden versiossa mummo muistutti siitä, mistä joulussa on kysymys.

Kuvaelma oli tälläkin kertaa suunniteltu sopimaan eri-ikäisille, sekä päiväkotien lapsille että koulujen oppilaille. Avoimessa tilaisuudessa keskiviikkoiltana kuvaelman pääsivät näkemään myös kaikenikäiset aikuiset. Katsojia kuvaelmalla oli yli 2360.

Saapuessaan hämärään kirkkoon katsoja näkee kirkon kuoriosassa kimaltelevin paketein ja valoin ympäriinsä koristellun olohuoneen. Lattialla piirtelee tyttö ja mummo kutoo nojatuolissa. Äiti pyyhältää paikalle innoissaan monista jouluostoksista. Jouluverhot olivat välttämätön ostos tänäkin vuonna. Shoppailuilo vaihtuu kunnon stressiksi. Äiti alkaa touhuta ja siivota ja päivitellä, että ehtiikö kaikki jouluvalmistelut tehdä ajoissa. Lapsen mielestä joulussa tärkeintä on kuitenkin joulupukin tuomat lahjat. Onhan joulu myös joulupukin syntymäpäivä. Mummo pyörittelee päätään ja pyytää muita kuuntelemaan, mistä joulussa oikein on kysymys.

Kannelmäen seurakunnan joulun 2018 kuvaelman kulisseissa koti

Mummo aloittaa alusta. Siitä ajasta, jollin keisari Augustus antoi käskyn, että koko valtakunnassa oli toimitettava verollepano. Silloin Joosefkin lähti yhdessä kihlattunsa Marian kanssa verollepanoa varten Betlehemiin. Matka on raskas ja pitkä. Perille päästyään matkalaiset saavat huomata, että kaikki majapaikat ovat täynnä. Joosef haluaa löytää raskaana olevalle Marialle yöpymispaikan. Lopulta erään majatalon isäntä suostuu päästämään heidät talliin nukkumaan. Tallissa Maria synnyttää pojan, Jeesuksen.

Paimenia on lähistöllä yöllä vartioimassa lampaita. Enkeli ilmestyy heille ja kertoo ilouutisen Jeesuksen syntymästä.

Valkopukuinen enkeli ilmoittaa ilosanoman Jeesuksen syntymästä

Kotona mummo lopettelee kertomusta. Äiti istuu nojatuoliin ja huokaa, että kyllä se joulu tulee vaikka sitä ei valmistelisikaan. Kaikkien mielessä on kuva seimessä nukkuvasta Jeesus-lapsesta, maailman Vapahtajasta.

Pyhä perhe Kannelmäen kirkossa tallissa

Kuvaelman rooleissa nähtiin Marjo Visa, Sanna Lång, Salla Silvennoinen, Janette Lintelä, Valtteri Jauhiainen, Konsta Korhonen, Erja Vaarala-Saarenpää ja Kaija Aalto. Mukana olivat myös kirkkomuusikko Kari Härkönen, papit Lotta Petäjäniemi ja Virpi Koskinen, teologiharjoittelija Erja Vaarala-Saarenpää ja valomiehinä suntiot Jesse Enrold ja Jyri Niskanen.

Kannelmäen seurakunnan työntekijöitä joulukuvaelman rooliasuissa