16.12. Onneksi olkoon: Auli, Aulikki, Aada | Palaute | På svenska | In English

Kannelmäen kirkko

Arkienkeleitä - on heitä

Kannelmäen seurakunta

01.02.2017, 14:36 /  päivitetty 03.02.2017, 08:47

Olet lämpimästi tervetullut arkienkeleiden joukkoon! Yksi joukko arkienkeleitä lähtee 5.2. liikkeelle Yhteisvastuukeräyksen lipaskerääjinä, toinen osallistuu lahjoittajana. Kumpaan joukkoon sinä kuulut, kun Yhteisvastuukeräys ensi sunnuntaina alkaa? Osallistu. Avullasi torjutaan ihmiskauppaa.

Mikä Yhteisvastuu?

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Lue lisää yhteisvastuu.fi

Vuoden 2017 Yhteisvastuukeräyksellä torjutaan ihmiskauppaa.
Ihminen ei ole kauppatavaraa.

Suomessa

Suomessa yhteisvastuuvaroin autetaan v. 2017 ihmiskaupan uhreja yhteistyössä Pro-tukipiste ry:n, Rikosuhripäivystyksen, Pakolaisneuvonta ry:n ja Monika-Naiset liitto ry:n kanssa. Keräysvaroin muun muassa kehitetään tukihenkilötoimintaa ja etsivää työtä, vahvistetaan työntekijöiden osaamista, tunnistaa ja tavoittaa ihmiskaupan uhreja, tarjotaan kriisiapua majoituksen, ruoan, hygienian ja vaatetuksen järjestämiseen, mahdollisuus tulkin käyttöön sekä matalan kynnyksen oikeudellista neuvontaa.

Ulkomailla

Keräysvaroilla tuettava kansainvälinen työ keskittyy erityisesti konfliktien keskellä asuvien nuorten auttamiseen, jotta he pystyisivät rakentamaan kohtuullisen elämän, eivätkä joutuisi ihmissalakuljettajien ja ihmiskaupan uhreiksi. Vuoden 2017 keräyksen kansainvälisenä esimerkkikohteena olevassa Lähi-Idässä avustustyön painopisteenä Jordaniassa ovat koulutus ja psykososiaalinen tuki noin 12−30-vuotiaille leireillä ja paikallisissa yhteisöissä asuville Syyrian pakolaisille. Israelissa ja Palestiinalaisalueilla tuetaan rauhankasvatustyötä nuorten medialukutaidon sekä ihmisoikeustuntemuksen parantamiseksi. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Tuotot

60 % keräyksen tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun välityksellä kehitysyhteistyöhön ja katastrofi apuun, 20 % vuosittain valittavaan kohteeseen Suomessa ja 20 % kirkon ja seurakuntien tekemään avustustyöhön. Jokaisesta lahjoitetusta eurosta noin 80 % ohjataan heikoimpien auttamiseen. Loput käytetään vaikuttamistoimintaan, seuraavan euron keräämistä tukeviin toimiin sekä keräyksen hallintoon.

Yhteisvastuu 2017 Kannelmäen seurakunnassa

Keräyksen starttipäivänä su 5.2. klo 10 vietetään Kannelmäen kirkossa messu ja sen jälkeen voi nauttia soppalounaan Yhteisvastuun hyväksi.

Seurakunnassamme Yhteisvastuu toteutetaan lipaskeräyksellä Kauppakeskus Kaaressa viikoilla 6 ja 10. Lippaaseen voi lahjoittaa myös Paikassa ja kirkolla. Liittyisitkö sinä lipaskerääjien joukkoon? Ilmoittautua voi virastoon p. 09 2340 tai Ulla-Maija Tuuralle p. 09 2340 3843.