28.09. Onneksi olkoon: Arja, Lenni | Palaute
Kannelmäen kirkko

70+ -syntymäpäiviä juhlittiin Jukka Kuoppamäen konsertilla

Kannelmäen seurakunta

01.10.2018, 12:57 /  päivitetty 06.02.2019, 14:17
Kannelmäen seurakunta kutsuu vuosittain 70, 75, 80, 85, 90 ja 90+ vuotta täyttävät yhteiseen syntymäpäiväjuhlaan.
Jukka Kuoppamäki Kannelmäen kirkossa

Tänä vuonna 70+ -syntymäpäiviä vietettiin sunnuntaina 30.9. Juhlan ohjelmasta vastasi laulaja, säveltäjä, sanoittaja, lauluntekijä ja rakastettu esiintyjä Jukka Kuoppamäki. Yhteensä noin kolmensadan päivänsankarin ja heidän läheistensä joukko oli vastannut juhlakutsuun ja pääsi nauttimaan konsertista.

Ikäihmisten syntymäpäiväjuhla ja Jukka Kuoppamäki Kannelmäen kirkossa 30.9.2018
Jukka Kuoppamäki Kannelmäen kirkossa 30.9.2018

Juhla alkoi virrellä 484 Totuuden Henki. Jukka Kuoppamäki on tämän virren sanoittaneen Sakari Topeliuksen jälkeläisiä. Pitkän ja monipuolisen uran tehnyt ja edelleen tuottelias Jukka Kuoppamäki esitti sekä kantaaottavia lauluja, hengellisiä lauluja että niitä kaikkein toivotuimpia lauluja. Laulujen lomassa Jukka Kuoppamäki kertoi tarinoita laulujen synnystä. Kuulimme muun muassa Bob Dylanilta laulun Tuulelta vastauksen saan, gospelversion virrestä Joutukaa sielut ja Jukka Kuoppamäen veljensä hautajaisiin tekemän koskettavan Matkamiehen virren. Toivotut laulut -osuuden aloitti Pieni mies, jonka jälkeen Kannelmäen kirkossa soivat hitit Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna. Aivan uusi laulu kuultiin taiteilijan vielä julkaisemattomalta levyltä. Klassikkolaulu Sininen ja valkoinen herkisti vielä kuulijoiden tuntoja ennen päätösvirttä.

Konsertin jälkeen päivänsankareille oli järjestetty juhlatarjoilua seurakuntakeskuksen puolella. Vilkas puheensorina täytti salit, kun ikätoverit pääsivät tapaamaan toisiaan. Tarjoilusta vastasivat Kannelmäen Martat yhdessä seurakunnan suntioiden kanssa.