06.08. Onneksi olkoon: Toimi, Keimo | Palaute
Kannelmäen kirkko

Joulutarina -konsertti Kannelmäen kirkossa

Kannelmäen seurakunta

14.12.2019 klo 18:00 - 19:00 Kannelmäen kirkko, Vanhaistentie 6, 00420 Helsinki

Joulutarina-konsertti vie kuulijat joulun odotuksesta ja aattoillan lämmöstä jouluyön mietteisiin. Sytytämme kynttilän ja ajatus lapsesta herkistää meidät.

Hiljaa helkkyellen kellot herättävät meidät jouluaamuun. Varpunen ja pienen pirtin tyttö kohtaavat toisensa lumihiutaleen leijuessa kohti kevään valoa.

Konsertissa kuullaan perinteisiä suomalaisia joululauluja säveltäjinä mm. Sibelius, Madetoja, Merikanto, Kaski, Kuusisto. Lisäksi mukana on vähemmän esitettyjä helmiä, sekä nykypäivän joululauluja uusin sovituksin - Sydämeeni joulun teen syntyy uudelleen.

Juho Punkeri, tenori ja Tuula Hällström, piano

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

*******************

Tenori Juho Punkeri on niittänyt mainetta erityisesti vanhan musiikin ja liedin tulkkina. Monipuolisen musiikillisen taustansa ja kauniin, lyyrisen äänenvärinsä ansiosta hän on kysytty ja arvostettu muusikko ja taiteilija. Juho pyrkii tekstistä ja runoista ammentavaan vilpittömään, aitoon ja sävyiltään vivahteikkaaseen taiteentekemiseen. Suurten kirkkomusiikkiteosten solistina hän esiintyy aktiivisesti useiden orkesterien kuten Suomalaisen barokkiorkesterin, Helsingin Barokkiorkesterin, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja monien kuorojen kanssa. Juho tekee yhteistyötä useiden pianistien kanssa.

Lappeenrannan laulukilpailussa Punkeri palkittiin erikoispalkinnolla vuonna 2013, ja tuolloin alkoi myös tiivis yhteistyö pianisti Tuula Hällströmin kanssa. Vuonna 2015 Juho voitti Helsinki Lied -kilpailun yhdessä pianisti Maritta Mannerin kanssa. Elokuussa 2017 hän oli kansainvälisen Pietro Antonio Cesti -barokkioopperakilpailun finalisti Innsbruckissa, Itävallassa. Vuonna 2016 Punkeri valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta opettajanaan Erkki Rajamäki. Ennen tätä hän oli suorittanut jo yhden maisteritutkinnon pääaineenaan kirkkomusiikki. Oopperalavoilla Juho on esiintynyt Suomen lisäksi mm. Saksassa ja Itävallassa. Solistiuran lisäksi hän toimii laulunopettajana mm. Ylioppilaskunnan Laulajissa ja Cantores Minores -poikakuorossa.

Pianisti Tuula Hällström saa virtansa yhdessä tekemisestä - niin äitinä, puolisona, ystävänä, tyttärenä, työtoverina kuin muusikkonakin. Niinpä laululle ja pianolle kirjoitettu taidemuoto, lied, tempaisi hänet pauloihinsa jo heti opintojen alettua. Voitettuaan Suomen ainoan lied-pianistikilpailun vuonna 1999 Hällström onkin konsertoinut ja työskennellyt innolla useiden eri laulajien kanssa ja on ollut haluttu pianisti laulukilpailuissa, oopperaproduktioissa ja laulun mestarikursseilla.

Opintonsa Hällström aloitti Länsi-Helsingin Musiikkiopistossa opettajanaan mm. Collin Hansen, jonka kanssa yhteistyö jatkui myös Sibelius- Akatemiassa. Keväällä 2003 hän suoritti pianodiplominsa erinomaisin arvosanoin opettajanaan professori Erik T. Tawaststjerna. Sibelius- Akatemian laulumusiikin säestäjänä Hällström on toiminut vuodesta 2005 lähtien, avaten musiikillisen vuoropuhelun kieltä maamme nuorille laulajille.

Sopraano Tuuli Takalan kanssa Hällström debytoi suomalaisen musiikin levyllä “tuulia”, joka ilmestyi joulukuussa 2017 osana Suomi 100 -ohjelmaa. Maaliskuussa 2019 julkaistiin “Songs of Late Summer” -levy, jolla Hällström esittää basso Sami Luttisen kanssa Yrjö Kilpisen ja Mikko Heiniön laulumusiikkia. Ilkka Kuusisto -levy Mari Palon ja Waltteri Torikan kanssa ilmestyi toukokuussa 2019.

Juho Punkerin, Tuula Hällströmin ja näyttelijä Eija Ahvon levy Joulutarina ilmestyy marraskuussa 2019. Tästä voit kuunnella levyn trailerin.

Kuvat Aatelma Oy, Aleksi Ahokas

Järjestäjä: Kannelmäen seurakunta
Yhteyshenkilö: Anne Myllylä
Puhelin: 09 2340 3831
Sähköposti: anne.myllyla@evl.fi