20.04. Onneksi olkoon: Lauha, Nella | Palaute
Kallion seurakunta

Varustaudu pääsiäisyöhön - tilaa kirje, jonka mukana saat myös tuohuksen

Kallion seurakunta

18.03.2021, 11:45 /  päivitetty 21.03.2021, 11:27
Messun aikana voi halutessaan liittyä tilaisuuteen hiljentymisen, rukouksen, kynttilän sytyttämisen, laulun tai chat-keskustelun muodossa.
tuohuksia ja teksti varustaudu pääsiäiseen - tilaa pääsiäiskirje

Alppilan kirkossa tehty pääsiäisyön messu lähetetään YouTubessa 3.4. klo 22.

Perinteistä yömessua ei voida järjestää pandemian vuoksi. Sen sijaan Zoomissa voi liittyä messun ajaksi mukaan ryhmään, jossa voi yhdessä toisten kanssa osallistua messuun etänä.

Etänä mutta kuitenkin yhdessä kirkossa

Tavoitteena on elää pääsiäistä yhteisöllisesti, lievittää yksinäisyyttä ja rohkaista ihmisiä hakeutumaan toistensa seuraan tavalla, jolla se on mahdollista.

Messun aikana voi halutessaan liittyä tilaisuuteen hiljentymisen, rukouksen, kynttilän sytyttämisen, laulun tai chat-keskustelun muodossa.

Tätä yhteisöllisyyttä tukemaan on vapaaehtoinen seurakuntainen Aino Malmi suunnitellut pääsiäisen viettoon sopivan pääsiäistervehdyksen, jonka sisällössä näkyy pääsiäisen kristillinen perinne.

Kirjeessä kutsu ja ohjeet etäosallistumiseen

Kotiin lähetettävässä kirjeessä mukana on tuohus, seurakuntalaisen Miina Kurjenmiekan tätä tarkoitusta varten kirjoittama pääsiäisruno, siunaus, ja ohjeistusta pääsiäisyön messun osallistumiseen etänä.

Kiirastorstaina Jeesus pesi opetuslasten jalat, ja pääsiäisyönä muistellaan kastetta, joten kirjeessä on mukana myös jalkakylpyä varten kylpysuola.

Kirjeen voi tilata etukäteen lähettämällä osoitetietosi pastori Visa Viljamaalle tekstiviestitse numeroon 050 461 9111. Kaikki tiedot hävitetään kirjeen lähettämisen jälkeen.

Valmiin kirjeen voi myös hakea Alppilan kirkolta palmusunnuntaina 28.3. klo 16–18.