07.06. Onneksi olkoon: Suvi, Roope, Robert | Palaute

Kallion seurakunta

Vaivaismummo kerää varoja asunnottomille

Kallion seurakunta

21.05.2019, 16:48 /  päivitetty 21.05.2019, 14:32
Taiteilija Matti Pekosen Vaivaismummo

Taiteilija Matti Pekosen Vaivaismummo saapui Kallion kirkkoon kesävieraaksi. Vaivaismummo-patsas on tämän päivän tulkinta vaivaisukkoperinteestä, joka kukoisti erityisesti Pohjanmaalla 1600-1800 luvuilla. Tällä hetkellä vaivaisukkoja on Suomessa jäljellä n. 100.

Aiempina vuosina Vaivaismummo on kerännyt varoja Kampin ja Diakonissalaitoksen Kappeleilla Helsingissä. Patsas on kiertänyt myös osana Yhteiset Lapsemme ry:n Käsiin Kirjottu –näyttelyä, joka on ollut esillä Helsingissä, Vantaalla ja Turussa ja Tampereella. Näyttely kertoo Itä-Euroopan romanien köyhyyden, kiertämisen ja kerjäämiseen syistä 7-12 vuotiaille lapsille.

Lähtökohtaisesti patsas kerää varoja muun muassa Itä-Euroopan siirtolaisille, katukerjäläisille. Vaivaismummo vietti talvikauden Turussa ja Tampereella. Turun Tuomiokirkossa veistoksen keräämä kolehti annettiin kirkon omaan kolehtiin ja osoitettiin paperittomien ulkomaalaisten hyväksi ja Tampereen tuomiokirkossa Vaivaismummon asunnottomien hyväksi.

Kallion seurakunnassa Vaivaismummon keräämät varat lahjoitetaan asunnottomien tukemiseen Kallion alueen yhteistyökumppaneiden kautta.