10.12. Onneksi olkoon: Jutta | Palaute
Kallion seurakunta

Pyhäinpäivä 4.11. Kallion seurakunnassa

Kallion seurakunta

20.10.2023, 11:27 /  päivitetty 20.10.2023, 14:34
Pyhäinpäivänä kirkoissa ja hautausmailla muistellaan edesmenneitä läheisiä. Kynttilät syttyvät hautausmailla ja kynttiläkirkoissa.

Kallion seurakunnan pyhäinpäivän tapahtumat vietetään Kallion kirkossa, Itäinen papinkatu 2. Kirkko on avoinna lauantaina 4.11. kello 9–19.

Kello 10 messun toimittavat papit Pauliina Lindfors ja Esa-Pekka Helanne. Musiikista vastaa kanttori Tommi Niskala. Messussa mukana myös Helsingin Laulu, jota johtaa Hanna Remes.

Pappi on tavattavissa klo 12–17. Voit tulla keskustelemaan luottamuksellisesti, jakaa suruasi tai jutella muista mielen päällä olevista asioistasi.

Kynttiläkirkko on kello 18. Kynttiläkirkossa luetaan viime pyhäinpäivän jälkeen hautaan siunattujen Kallion seurakunnan jäsenten nimet. Kynttiläkirkossa papit Jaana Partti, Pauliina Lindfors, Esa-Pekka Helanne, Visa Viljamaa, urkuri Olli Pyylampi, laulu Jere Hölttä.

Kuoleman puutarhat -tapahtumat hautausmailla

Kuoleman puutarhat – pyhäinpäivä Malmin ja Hietaniemen hautausmailla ovat kaiken ikäisille suunnattuja elämyksellisiä pyhäinpäivän tapahtumia. Sekä Hietaniemen että Malmin hautausmaat heräävät eloon 4.11. klo 16–19.

Tule muistamaan omia edesmenneitä läheisiäsi ja nauti kynttilöiden valossa kylpevän hautausmaan kauneudesta. Pyhäinpäivän ajaksi nämä kuoleman puutarhat syttyvät kukkimaan valoa.

Täältä ↗ löydät kootusti tapahtuman koko ohjelman ja kartat. Sama materiaali löytyy sekä Hietaniemen että Malmin hautausmaiden tapahtumapisteiltä.

Hiljenny konserteissa

Pyhäinpäivän viettoon voi hiljentyä jo perjantaina 3.11. Lumen Valon konsertissa Kallion kirkossa. Lumen Valo -lauluyhtye viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan. Juhlakonserttiin on valittu vuosikymmenten varrelta kuorolle tärkeimmät ja rakkaimmat kappaleet. Liput tuntia ennen ovelta (42e / 38e / 20e) tai etukäteen Lippupisteestä. Lue lisää ↗

Pyhäinpäivän tunnelmissa voi viivähtää vielä sunnuntaina 5.11. klo 19, kun Kallion Kantaattikuoro esittää Maurice Duruflén Requiemin kello 18 Kallion kirkossa. Ohjelmistossa on myös Arvo Pärtin Nunc dimittis. Ville Urponen, urut, Hannakaisa Nyrönen, sopraano, Elja Puukko, baritoni. Kallion Kantaattikuoroa ja Kallion Kapellia johtaa Tommi Niskala.

Liput ennakkoon kuorolaisilta tai kuoron verkkokaupasta 20 euroa. Liput ovelta 25 euroa / 20 euroa (eläkeläiset, opiskelijat, asevelvolliset).