03.07. Onneksi olkoon: Arvo | Palaute
Kallion seurakunta

Mitä, missä, milloin – ota haltuun perustiedot vaaleista ennen marraskuuta

Kallion seurakunta

15.10.2018, 10:34 /  päivitetty 15.10.2018, 10:39
Mihin voin vaikuttaa? Mitä luottamushenkilöt tekevät? Kuka saa äänestää, missä ja milloin? Ota haltuun perustiedot seurakuntavaaleista ennen marraskuuta.
Kuvassa mies ja teksti minun onneni, minun perheeni.

Keitä vaaleilla valitaan?

Helsingissä seurakuntavaaleissa valitaan yhteinen kirkkovaltuusto päättämään koko Helsinkiä koskevista asioista sekä jokaiselle seurakunnalle seurakuntaneuvosto, joka päättää yksittäisen seurakunnan omista asioista.

Kirkkovaltuuston vaalissa äänestyslipuke on valkoinen ja seurakuntaneuvoston vaalissa oranssi. Äänestäjä siis saa kaksi erilaista äänestyslippua.

Osa ehdokkaista on ehdolla sekä valtuuston että neuvoston vaalissa, osa vain toisessa.

Mihin voin vaikuttaa?

Seurakuntien luottamushenkilöt vaikuttavat kirkon tulevaisuuteen. Uusi kirkkovaltuusto päättää Helsingissä muun muassa toiminnan painopisteistä, rakennushankkeista sekä lähetysjärjestöjen ja diakonisen avun määrärahoista.

– Ketkä tarvitsevat juuri nyt eniten apua? Miten olemme läsnä helsinkiläisten lapsiperheiden ja vanhusten arjessa? Äänestämällä voit vaikuttaa asioihin, jotka parantavat helsinkiläisten elämää, yhtymänjohtaja Juha Rintamäki sanoo.

Näistä päätetään vuosina 2019-2022 Helsingin yhteisessä kirkkovaltuustossa:

•Kuka tarvitsee apua? Luottamushenkilöt päättävät diakonian suurista yhteisistä hankkeista. Niihin kuuluvat myös Helsingin seurakuntien Yhteinen pöytä ja elintarvikeavun uudistaminen.

•Työn painopisteet. Mihin käytetään yhteinen raha Helsingin seurakunnissa?

•Seurakuntien kiinteistöt. Pidetäänkö omat leirikeskukset vai vuokrataanko tilat rippikoululeirejä varten muualta? Mitkä tilat korjataan? Myydäänkö vapautuneet tilat vai vuokrataanko ne ulkopuolisille? Mitä itse omistetaan, missä ollaan vuokralaisena?

•Viestintä. Miten ihmiset saavat meistä tietoa entistä varmemmin ja nopeammin? Miten itse kuuntelemme kaupunkilaisten tarpeita?

Seurakuntaneuvostossa päätetään paikallisseurakunnan kehittämisestä

Jokaisessa seurakunnassa on vaaleilla valittu seurakuntaneuvosto. Se johtaa seurakunnan toimintaa, edistää sen hengellistä elämää, päättää seurakunnalle myönnettyjen varojen käytöstä ja palkkaa työntekijät.

Kuka saa äänestää?

Seurakuntavaaleissa voi äänestää kaikki viimeistään 18.11.2018 eli vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät kirkon jäsenet, joilla on kotikunta Suomessa. Äänioikeutta käytetään siinä seurakunnassa, jossa äänioikeutettu on läsnä olevana jäsenenä.

Missä ja milloin äänestän?

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on 6.–10.11.2018. Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa.

Kalliossa äänestyspaikkoja löytyy Kallion ja Alppilan kirkkojen lisäksi marketeista ja palvelukeskuksesta. Lisäksi ennakkoon äänestäminen on mahdollista Narinkkatorilla, sekä kauppakeskuksissa Redissä, Kaaressa ja Malmintorilla.

Ota siis henkilöllisyystodistus mukaan ja poikkea äänestämään, missä liikutkin!

Varsinainen vaalipäivä on 18.11.2018, jolloin äänestys tapahtuu oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Vaalipäivänä voi Kalliossa äänestää Kallion kirkossa klo 11–20.

Mistä löydän ehdokkaat?

Kallion seurakunnan ehdokkaat löydät täältä. Voit myös katsoa, mitä vaalikoneeseen rekisteröityneet ehdokkaat ajattelevat sinulle tärkeistä asioista.