07.05. Onneksi olkoon: Helmi, Kastehelmi | Palaute
Kallion seurakunta

Asunnottomien nuorten asuntolalle tukea – osallistu sinäkin!

Kallion seurakunta

13.04.2021, 20:32 /  päivitetty 13.04.2021, 20:46
Kallion seurakuntaneuvosto vahvisti tukevansa keräystä, jolla helpotetaan asunnottomien nuorten tukalaa tilannetta korona-aikana.
Nuori hupparissa ja teksti tue nuorta, osallistu keräykseen

Kallion seurakunnan tulevan perhemessun 18.4. rahoituskohteeksi on valittu Sininauhaliiton keräys, jolla tuetaan Sturenkadun asuntolan toimintaa.

Striimimessussa esille nostetun lahjoitusmahdollisuuden lisäksi seurakuntaneuvosto totesi, että seurakunta lahjoittaa asuntolan käyttöön prepaid-liittymiä.

Kuka tahansa voi osallistua lahjoittamalla rahaa keräykseen tai vaihtoehtoisesti toimivan mobiililaitteen nuorten käyttöön. Seurakunta välittää mobiililaitteet, puhelimet tai tabletit, asuntolan käyttöön. Laitteita voi tuoda Alppilan ja Kallion kirkoille niiden aukioloaikoina.

Asuntola on Sininauhaliiton ja Diakonissalaitoksen perustama väliaikainen yksikkö, jossa asunnottomat nuoret saavat yöpymisen lisäksi muuta tarvitsemaansa apua. Rahoitusta tarvitaan nyt virkistystoimintaan, jolla tuetaan elämänhallintaa ja terveyttä.

Asuntola on perustettu 1.4.2021 palvelemaan erityisesti nuoria asunnottomia korona-ajan tilanteessa.

Rahankeräysluvan numero on RA/2019/596.

Osallistu keräykseen Sininauhaliiton sivuilla.

Lue lisää: Sininauhasäätiö ja Diakonissalaitos avasivat tilapäismajoituksen asunnottomille nuorille.

Neuvosto kokoontui etäyhteyksin

Kallion seurakuntaneuvoston kokous pidettiin 13.4.2021 ensimmäistä kertaa Teamsissa.

Kokouksessa tehtiin seuraavia päätöksiä:

- Seurakuntaneuvoston kokouksista ja yhteisistä kausiohjelmaan sovituista iltakouluista maksetaan seuraavat palkkiot takautuvasti 1.1.2021 alkaen:

1. 100 euron palkkion seurakuntaneuvoston kokouksen puheenjohtajana toimivalle varapuheenjohtajalle, ulkopuoliselle sihteerille ja jäsenille.

2. Seurakuntaneuvoston puheenjohtajana toimivalle varapuheenjohtajalle 1000 euron vuosipalkkio.

3. Seurakuntaneuvoston viranhaltijapuheenjohtajalle ja muille viranhaltijoille, joihin ei noudateta työaikamääräyksiä osallistumisesta seurakuntaneuvoston kokoukseen virka- ja työehtosopimuksen mukainen ylin kokouspalkkio. Puheenjohtajalle ja sihteerille tämä palkkio 50% korotettuna.

Päätöksestä äänestettiin, vastaesitys sai kolme ääntä ja pohjaesitys yksitoista ääntä. Yksi äänesti tyhjää. Asiasta jätettiin eriävä mielipide. Kannatettu vastaesitys koski esityksen 1. kohtaa ja se kuuluu seuraavasti: 1.1.2021 alkaen 75 euron palkkio ja 1.1.2023 lähtien 100 euron palkkio kokouksen puheenjohtajalle, ulkopuoliselle sihteerille ja jäsenille. Kohdat 2 ja 3 olivat pohjaesityksen mukaiset.

- Päätetiin strategian kehittämiskohteiden aikataulutus sekä mittarit.

- Hyväksyttiin kolehtikohteet ajalle 1.7.–31.12.2021. Seurakuntaneuvosto täsmensi myös kevään osalta messujen kolehtilistaa, koska kaikilla päätetyillä kolehtikohteilla ei ollut rahankeräyslupaa, jota edellytetään striimimessussa.

- Merkittiin tiedoksi uuden alueviestijän valinta. Karoliina Henriksson on aloittanut tehtävässään.

Kaikki esityslistan 13.4.2021 asiat löytyvät Dynasty-tietopalvelusta.