24.02. Onneksi olkoon: Matti, Matias | Palaute | På svenska | In English

Kallion seurakunta

Requiemit johdattavat pyhäinpäivään Kallion kirkossa

Kallion seurakunta

29.10.2016, 13:40

Lauantaina 29.10. klo 19.30

Gabriel Fauré: Requiem ja Max Reger: Sechs Trauergesänge

Kallion Kantaattikuoro, Refugium musicumin jouset, baritoni Elja Puukko, sopraano Tuuli Lindeberg ja Olli Pyylampi, urut.

Johtaa Tommi Niskala


Pyhäinpäivänä 5.11. klo 20.00

W. A. Mozart: Requiem & Grabmusik

Vokaaliyhtye Incanto ja kamariorkesteri Refugium musicum solisteineen

Johtaa Jukka JokitaloLähestyvä pyhäinpäivä tuo kirkkoihin jälleen paljon musiikkia. Kallion kirkossa kuullaan tänä vuonna kaksi klassikkoa, Gabriel Faurén ja W. A. Mozartin Requiemit.

Kallion Kantaattikuoron kokenut tenori Pauli Löija on laulanut elämänsä aikana monta Requiemia. Silti hän ei niihin voisi koskaan kyllästyä.

"Monien sielunmessujen riipaisevat sävyt ovat herättäneet itsessäni suurta kaipuuta tuonpuoleiseen, mutta samalla antaneet suurta lohtua. Niistä on tullut elämääni eteenpäin kantava voimavara. Erityisesti Camille Saint-Saënsin Requiemin alun sävyt raapivat sieluani, mutta teoksen edetessä ne muuttuvat sävyisämmiksi ja eteerisemmiksi", hän kertoo.

Myös Faurén Requiem on Löijalle tuttu.

"Suurta balsamia sielulleni on vuosien ajan tuonut myös Gabriel Faurén Requiem, jonka pehmeys hivelee ihmistä kokonaisuudessaan. Ensimmäisen kerran tutustuin teokseen jo yli kymmenen vuotta sitten, jolloin pääsin yhden kuoron matkassa laulamaan sitä Moskovan suureen Tšaikovski-konservatorion saliin. Tänä syksynä olen jälleen tullut teoksen pariin Kallion Kantaattikuoron rivistössä. Jo viikkoa ennen pyhäinpäivän iltaa se soi Kallion kirkossa ja toivon mukaan antaa lohtua kaikille kuulijoille siinä missä meille laulajillekin."

"Esiintyvien kuorojen ja muiden taiteilijoiden puolesta haluan toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi Requiem-konsertteihin. Musiikki hoitaa ja auttaa hiljentymään kiireen keskellä myös meitä, jotka ovat musiikkia välittämässä", sanoo Kallion kanttori Tommi Niskala, joka johtaa Kallion Kantaattikuoron konsertin lauantaina.