29.05. Onneksi olkoon: Oiva, Oliver, Olivia, Oivi | Palaute

Kallion seurakunta

Tervetuloa Kallion kirkon pyhäkouluun!

Kallion seurakunta

15.09.2016, 16:21 /  päivitetty 18.09.2016, 13:27

Kallion kirkon pyhäkoulun syyskausi alkaa jälleen ensi sunnuntaina 18.9. klo 10 pyhäkouluopettajamme Liisa Siikasen johdolla. Pyhäkoululaiset kokoontuvat kirkkosalin etuoikealla sijaitsevassa lastentilassa, josta siirrytään yhdessä kirkon Kappelisaliin.

Pyhäkoulun päätteeksi lapset ovat lämpimästi tervetulleita ehtoolliselle yhdessä vanhempien, isovanhempien tai kummien kanssa. Toivomme, että alle 4v. lapset tulevat pyhäkouluun aikuisen kanssa.

"Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen." Nämä Jeremian sanat ovat olleet kannattava voima pyhäkoulunopettajamme Liisa Siikasen elämässä. Raamatun kertomukset kiinnostivat Liisaa jännittävyydellään jo lapsena. "Tahdoin kuulla ja tietää enemmän ja niinpä aloin käydä sunnuntaisin klo 9 Sisar Inkerin pyhäkoulussa, jossa kävi paljon lapsia.", Lissu kertoo. "Muutaman vuoden kuluttua sisar Inkeri pyysi minua apuopettajaksi ja myöhemmin, kun ryhmä jaettiin kahtia, sain oman opetusryhmän. Tämä oli mahtava luottamuksen osoitus nuorelle, joka ei ollut vielä edes käynyt rippikoulua. Tätä samanlaista näkyä ja luottamusta olen tahtonut osoittaa monille lapsille ja nuorille oman 41 vuotta kestäneen työurani aikana Taivallahden seurakunnassa. Vuosien varrella minua valmistetiin vaativan monipuoliseen ja rikkaaseen ammattiin, jossa sain ja saan vieläkin toteuttaa syntymälahjaksi minulle annettuja taitoja."

Mikä saa jo eläkkeellä olevan nuorisotyönohjaajan toimimaan vapaaehtoisena pyhäkoulunopettajan Kallion seurakunnassa? "Kävin aikaan pitämässä pyhäkoulua paikallisessa päiväkodissa, jossa yksi tytöistä tervehti minua: "Hei Jeesuksen ystävä". Sain itse aikanaan paljon pyhäkoulusta, pohjan elämälle. Nyt tahdon tehdä

Raamatun kertomukset tutuiksi sekä kertoa Jeesuksesta, lasten parhaasta ystävästä, joka sanoo: "Taivas ja maa katoavat, mutta minun sanani eivät katoa."

Kerrotko vielä Lissu, että mitä Kallion pyhäkoulussa tapahtuu? "Pyhäkoulun kulku on lyhyesti seuraavanlainen: esittäytyminen, "kellojen" soitto, kynttilän sytytys, alkulaulu, rukous, laulu, vanhan

kertaus, laulu, päivän kertomus, muistolause, ylistyslaulu, tekstin luku, Isä meidän rukous ja siunaus, loppulaulu, kynttilän sammuttaminen ja kellon soitto. Pyhäkoulun jälkeen siirrymme kirkkosaliin, jossa lapset voivat osallistua ehtoolliselle vanhempien kanssa."