28.01. Onneksi olkoon: Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies | Palaute
Kallion seurakunta

Kallion seurakunnan rippikoulut

01.11.2022, 13:52
Tiedätkö kaiken elämästä, maailmasta ja Jumalasta, vai olisiko vielä jotain mietittävää? Lähde Kallion riparille tekemään omasta riparistasi itsesi näköistä. Voit unohtaa pelkän puuduttavan koulumeiningin ja yhden totuuden. Chillataan, grillataan ja ollaan yhdessä hyvien keskustelujen äärellä, ajatellaan elämää ja opitaan toisiltamme, tehdään yhdessä vuoden kivoin tapahtuma!
Nuoria taivasta vasten kukkia kädesässään, päällä teksti Rippikoulut Kalliossa 2023

NUORTEN RIPPIKOULUT

Haluatko kokea kesäloman parasta aikaa? Tarvitsetko toimintaa? Tykkäätkö lojua rennosti laiturilla vai haluatko kiivetä Tarzanina puuhun? Oletko loman Stadissa ja kaipaat nuotiolle paistamaan lettuja? Haluatko mökkilomaan taukoa?

Miten olisi viikko hyvässä seurassa nautiskellen yhdessä tekemisestä, hyvästä ruoasta, toiminnallisesta ja rennosta menosta?

Tiedätkö kaiken elämästä, maailmasta ja Jumalasta, vai olisiko vielä jotain mietittävää?

Lähde Kallion riparille tekemään omasta riparistasi itsesi näköistä. Voit unohtaa pelkän puuduttavan koulumeiningin ja yhden totuuden. Chillataan, grillataan ja ollaan yhdessä hyvien keskustelujen äärellä, ajatellaan elämää ja opitaan toisiltamme, tehdään yhdessä vuoden kivoin tapahtuma!

Haluaisitko käydä riparin, mutta kumpikaan leireistä ei sovi sulle? Ei hätää! Laita vaan viestiä Reetalle tai Esa-Pekalle, niin etsitään sulle sopiva ratkaisu!


Rippikoululeirit Kallion seurakunnassa kesällä 2023

Kallio I -rippikoulun kesän leirijakso on Kuggomin perinnekeskuksessa Loviisassa 12.–19.6.2023 (ma–ma). Leirin konfirmaatio on Kallion kirkossa lauantaina 29.7.2023 klo 12. (Vielä 2 paikkaa)

Kallio II -rippikoulun kesän leirijakso on Korpirauhan leirikeskuksessa Siuntiossa 31.7.–7.8.2023 (ma–ma) Leirin konfirmaatio on Kallion kirkossa lauantaina 12.8.2023 klo 12. (Vielä 10 paikkaa)

Kaikille Kallion seurakuntaan kuuluville, ensi vuonna rippikouluikäisille, on lähetetty postitse koteihin rippikouluinfokirje, jossa on lisätietoa rippikoulusta.

Mikäli et kuulu kirkkoon, mutta haluat käydä rippikoulun, ota rohkeasti yhteyttä Reettaan tai Esa-Pekkaan.


Ilmoittaudu mukaan vuoden 2023 ripareille 1.10.-27.01.2023

Ilmoittautumislinkki vuoden 2023 riparille.

Ilmoittautuminen vaatii vahvan tunnistautumisen. Suosittelemme, että huoltaja rekisteröityy ilmoittautumisjärjestelmään ja tekee ilmoittautumisen yhdessä nuoren kanssa. Täytäthän tarkasti nuoren ja huoltajan/huoltajien yhteystiedot, jotta ripariin liittyvät viestit tulevat jatkossa teille perille. Huom! Laitathan ilmoittautumisen yhteydessä luomasi käyttäjätunnuksen ja salasanan talteen, tarvitset niitä myöhemmin asioinnissa, viimeistään kun on aika maksaa rippikoulumaksu. Käyttäjätunnus voi olla esimerkiksi sähköpostiosoite.

Tieto omasta riparipaikasta tulee sähköpostitse sekä huoltajalle että riparilaiselle marraskuun loppuun mennessä. Ilmoittautumisessa sinua pyydetään priorisoimaan riparivaihtoehdot perheelle parhaiten sopivaan järjestykseen.

Ripariin liittyvän viestinnän kannalta on tärkeää, että yhteystiedot sähköposteineen ovat ajan tasalla

Laitathan talteen ilmoittautumisen yhteydessä tekemäsi käyttäjätunnuksen ja salasanan, tarvitset niitä myöhemmin, viimeistään rippikoulumaksun maksamisen aikaan.


Kaverin kanssa samalle riparille

Kaverikoodin avulla ilmoittautujan ja enintään kahden kaverin ilmoittautumiset voidaan muodostaa ryhmäksi. Ensimmäinen ilmoittautuja saa ilmoittautumisen vahvistusviestissä kaverikoodin, jonka voi antaa yhdelle kaverille. Huom! Kaverikoodi kopioi ensimmäisen ilmoittautujan priorisoiman riparijärjestyksen, eikä kaveri voi sitä muuttaa.


Räätälöity ripari

Jos ryhmämuotoinen ripari ei ole nuorelle sopiva tai mieluinen tapa osallistua riparille voidaan ripari rakentaa muulla tavoin käytäväksi kokonaisuudeksi. Ole yhteydessä Reettaan tai Esa-Pekkaan ja sovi räätälöidystä yksityisriparista.


Ripari muualla

Laji- ja järjestöripareille osallistuvat nuoret tutustuvat kevään aikana kotiseurakunnan toimintaan. Tutustumisesta tehdään suunnitelma, joka toimitetaan suorittamisen jälkeen riparin järjestäjälle. Jos nuori osallistuu laji- tai järjestöriparille, tulee siitä lähettää ilmoitus osoitteeseen kallio.srk@evl.fi . Ilmoitukseen tulee laittaa nuoren nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Alustava suunnitelma kevään tutustumisjaksosta lähetetään marraskuun loppuun mennessä.


Rippikoulumaksu

Rippikoulumaksu on 140 €. Riparimaksu kattaa ohjelman, materiaalit, ruokailut (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala) ja lisäksi majoituksen omilla lakanoilla ja yhteiskuljetuksen. Riparilaiset ovat tapaturmavakuutettuja.

Riparimaksusta on mahdollisuus hakea alennusta tai vapautusta taloudellisen tilanteen perusteella vapaamuotoisella hakemuksella.


Ota yhteyttä!

Lisätietoja Kallion seurakunnan rippikouluista saat Reetta Väisäseltä p. 050 471 4141 (myös whatsapp), reetta.vaisanen@evl.fi tai Esa-Pekka Helanteelta p. 050 435 5280 (myös whatsapp), esa-pekka.helanne@evl.fi tai Kirkkoherranvirastosta, 09 2340 3600, kallio.srk@evl.fi. Voit kysyä mitä tahansa rippikoulun käymiseen liittyvää. Voit myös antaa palautetta ja jakaa toiveitasi tai ideoitasi tulevia rippikouluja varten.

Rippikouluja tekeviin työntekijöihin voi tutustua myös nuorten Talolla.

‍Mikäli harkitset vielä, haluatko rippikouluun, tule käymään Talolla, jossa tapaat isosia ja muita toiminnassa olevia nuoria!


AIKUISRIPPIKOULUT

Aikuisrippikouluja järjestetään Kallion seurakunnassa yksilö- ja ryhmätyöskentelynä. Mikäli haluat käydä riparin aikuisena, ota yhteys Kallion seurakunnan kirkkoherranvirastoon p. 09 2340 3600, kallio.srk@evl.fi tai suoraan seurakunnan pappeihin.


MUUT RIPPIKOULUTYÖN MUODOT

Kallion seurakunnassa on mahdollisuus käydä rippikoulua myös yksityis-, ryhmä- tai etärippikouluna, muutamilla eri kielillä ja erityistä tukea tarvitsevien opetusmetodein. Lisätietoja näistä saat Kallion seurakunnan kirkkoherranvirastosta ja papeilta.