28.01. Onneksi olkoon: Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies | Palaute | På svenska | In English

Kallion kirkko

Pokémonit valtasivat Kallion kadut ja kirkot

Kallion seurakunta

22.07.2016, 13:59 /  päivitetty 22.07.2016, 14:00

Pokémonit, nuo monelle 1990 -luvulta tutut animaatio- ja pelihahmot, ovat jälleen täällä ja tällä kertaa puhelimen avulla etsittävinä virtuaalimaailman hahmoina. Joko sinä olet tutustunut Pokémonien maailmaan?

Moni aikuinen ja nuori aikuinen muistaa lapsuudesta tutut Pokémon -hahmot, jotka sekkailivat suosituissa 1990-luvun lasten animaatiosarjassa ja peleissä. Pokémoneja myös keräiltiin sekä minifiguureina että kortteina.

Nyt Pokemonit ovat jälleen täällä ja tällä kertaa Pokémon Go -pelinä, jossa älypuhelimen avulla etsitään ja kerätään erilaisia virtuaalisia pokémon-hahmoja. Tärkeä osa peliä ovat myös tunnettujen maamerkkien tai nähtävyyksien läheisyydessä olevat PokeStopit tai PokeGymit, joissa voi kerätä lisää pelissä tarvittavia esineitä tai otella muiden pelaajien pokémonien kanssa.Kallion kirkon rappujen viressä sijaitseva PokeGym on kerännyt päivittäin kymmeniä pelaajia otteluareenan ääreen ja kirkon ovikin on käynyt pelaajien etsiessä Pokémon -hahmoja. Alppilan kirkon kupeesta löytyy puolestaan PokeStop, jonne kannattaa piipahtaa keräämään lisätarvikkeita tai houkuttelemaan erikoisia Pokémoneja luren avulla.

Pokémon -pelin paras anti kirkon ja seurakuntien kannalta on paitsi kirkkojen tunnettavuuden lisääminen niin myös pelaajien keskuuteen syntynyt yhteisöllisyys. Pokémon -peli on saavuttanut ilmiönä sellaiset mittasuhteet, että eri-ikäiset ihmiset lapsista vanhuksiin pysähtyvät kadulla keskustelemaan lähialueen Pokémoneista, pelivinkeistä ja ideoista - juuri tällaisen kanssakäymisen mahdollistaminen on myös kirkon ydintehtävä.

Lue lisää Valomerkin ja Iltalehden -jutuista.