28.01. Onneksi olkoon: Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies | Palaute | På svenska | In English

Kallion kirkko

Aino Ackté -klubin kahvila avautuu 4.11. klo 10

Kallion seurakunta

24.10.2016, 14:16 /  päivitetty 01.11.2016, 15:28

Kallion kirkon kivijalkaan ja Aino Ackté -klubin yhteyteen avautuu perjantaina 4.11. klo 10 kahvila, jossa pääsee nauttimaan sekä hengen että ruumiin ravinnosta. Tarjolla on siis hyvää kahvia, loistavia leivonnaisia ja monipuolista taidetta ti-la klo 10-18.

Taidekahvilan ensimmäinen näytteilleasettaja ajalla 4.11.-18.12. on palkittu tekstiilitaiteilija Outi Martikainen näyttelyllään "Paratiisin kulkurit".

Taiteilija Outi Martikainen kertoo taideteoksistaan seuraavaa:

Jacquardkudotut teokset Mäntyjen alla, Babyballeriina ja Pepita kuuluvat kokonaisuuteen joka vuonna 2015 oli laajemmin esiteltynä Keski-Suomen museossa, Jyväskylässä järjestetystä yksityisnäyttelyssä Paratiisi kulkurit.

Arkipäiväiset, onnelliset tilannekuvat läheisistä lapsista tuovat esille paitsi lapsuuden hetkellisen vapauden myös varhaisvuosien merkityksen luottamuksen ja levollisuuden rakentumisessa. Myös suhde luonnon ja ihmisyyden kunnioittamiseen syntyy jo varhain.

Useat 50-luvun lapset tunnistavat Pepita-norsun, joka muistuttaa ajasta, jolloin myös erilaiset ihmiset tulivat hyväksytyiksi kiertävissä tivoleissa, kulkevien työyhteisöissä. Teoksen värit viittaavat kouluvihkojen ja sinipunakynän niukkuuden sävyihin, ja teosten värimaailma pohjaa muutenkin kauhtuneisiin ja pehmeisiin, jo kadonneiden räsymattojen sävyihin, joista meillä kaikilla on omat värimuistomme.

Outi Martikainen on valokuvien pohjalta työstänyt tekstiiliteosten mallit ja kutonut ne digitaalisesti ohjatuilla jacquard -kudontalaitteilla. Kuvat rakentuvat yhdistämällä eri sidoksia ja neljää eri sävyistä, punottua polypropeeninarua, joiden rakenteen ja sävyt Martikainen on myös suunnitellut. Kiinnostus jacquad-kudontaan syntyi jo opiskeluaikana halusta siirtyä kuvallisesti monimuotoiseen ilmaisuun ja halusta päästä irtautumaan perinteisten kangaspuiden rajallisuudesta.

Outi Martikainen on valmistunut tekstiilitaiteilijaksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1999. Tekstiilitaitelijat TEXO ry:n Vuoden tekstiilitaiteilijaksi valintaan vuonna 2006 vaikutti Martikaisen uraauurtava yhteistyö arkkitehtien kanssa, josta manittakoon Kone Oy:n ja Soneran päärakennusten julkisivujen pinnat. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä, mutta on kasvanut lapsuutensa ja nuoruutensa Jyväskylässä.

Outi Martikaisen kotisivut