25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Jakomäen kirkko

Konsertteja, kahvittelua ja keskikesän juhlaa: Kesä Malmin seurakunnassa

Malmin seurakunta

16.05.2019, 14:27 /  päivitetty 10.06.2019, 15:39
Malmin seurakunnan kesän ohjelma löytyy nyt verkosta – kesäesitteitä on jaossa myös kirkoilla! Kesällä ohjelmassa on muun muassa yhdessä laulamista, grillaamista, kahvittelua ja konsertteja. Kesäkuussa juhlitaan kummipäivää ja keskikesää!
kukkia

Alta löydät kesän tapahtumia Malmin seurakunnassa. Kesän ohjelman löydät myös kesäesitteestä, jonka voit lukea verkossa täältä. Esitteitä on jaossa myös kirkoilla.

malmin seurakunnan kesän 2019 esitteen kansi
Kesäesitteen voi noutaa kirkolta tai lukea verkossa.

Alla olevien tapahtumien lisäksi kesällä lauluporukka Kesälaulajat kokoontuu laulamaan ja harjoittelemaan äänenmuodostusta ja tekstien tulkintaa. Mukaan voi tulla ilman sitoutumista silloin kun itselle sopii. Lapsille järjestetään avoimia muskarihetkiä Minimusiikkeja. Lue lisää.

Kirkoilla myös järjestetään kesäkahviloita ja grilli-iltoja, joihin sisältyy yhdessäoloa ja mahdollisesti yhteislaulua tai hartaus. Teemme myös perheiden ja senioreiden retkiä. Sunnuntaimessujen ja konfirmaatioiden lisäksi on muun muassa hartaushetkiä ja kesäseuroja.

Helsinki-päivää vietetään Siltamäen seurakuntakodilla 12.6. klo 12–15. Martat tarjoilevat kahvia, teetä, mehua ja pullaa seurakuntakodilla. Kello 12–12.30 kanttori Taru Hämäläinen laulattaa lapsia, klo 12.30–13.15 Onni Pellen kasvomaalausta lapsille. Klo 13.45 Siltamäen ”rakentajien” muistelua omakotitalojen ja alueen rakentamisesta. Esittelyssä on Kotikaupunkipolku ja Ikäinstituutin Kotikulmilla-hanke. Musiikkiesityksiä tarjoavat Kimmo Kokora (haitari) sekä Väinämöiset: Kari Syrjälä viulu, Olli Kanervo Cajon-rummut ja Aarne Auveri, laulu. Ostarin liikkeissä päivän tarjouksia. Päivän järjestävät Siltamäen Martat, Malmin seurakunta ja Korttelitupa.

MALMIN HAUTAUSMAALLA TAPAHTUU

Malmin hautausmaalla on jo toistamiseen kesäaikaan tavattavissa arkipäivisin pappi. Tulevana kesänä hautausmaapappi Kai Sadinmaa järjestää Malmin hautausmaalla myös Kuolleiden kirja -kävelyjä, jotka perustuvat hänen kirjoittamaansa ja kesällä julkaistavaan kirjaan Kuolleiden kirja – Eli kuinka kävelin Suomen suurimman hautausmaan halki ja opin kaiken elämästä, hautaamisesta, rakkaudenkaipuusta ja puista. Lue lisää täältä tai katso Sadinmaan haastattelu YLE:ltä.

Malmin hautausmaalla järjestetään myös Hautausmaa elää! -tapahtumaviikko 19.8.–25.8. Ohjelmassa on ohjattuja kävelyjä, konsertteja, ulkoilmaelokuvanäytös Auringonnousu (F.W. Murnau) Yrjänä Sauros -duon säestämänä, Kari Hotakaisen kirjoittama Kantaja-näytelmä ja Sadinmaan Kuolleiden kirja -teoksen julkistamistilaisuus. Sadinmaan kanssa keskustelemassa on kirjailija Pirkko Saisio. Viikon aikataulu julkaistaan myöhemmin.

JUHANNUKSENA JUHLITAAN KESKIKESÄÄ


juhannusruusuja

Juhannusjuhla kulttuurikeskus Sofiassa juhannusaattona perjantaina 21.6. klo 16–21. Perinteistä kesäohjelmaa aikuisille ja lapsille. Mahdollisuus saunomiseen, oma pyyhe ja uimapuku mukaan!

Hinnat yhteiskuljetuksella saapuville (sis. bussikuljetuksen, tarjoilut ja saunan): aikuinen 22 e, lapsi 10 e, alle 2-v. ilmaiseksi. Perhelippu (2 aikuista ja lapset) 38 e. Hinnat omalla autolla saapuville (sis. tarjoilut ja saunan): aikuinen 12 e, lapsi 7 e, alle 2-v ilmaiseksi. Perhelippu (2 aikuista ja lapset) 28 e. Ilmoittautuminen 15.6. mennessä p. 09 2340 4400 (myös omalla autolla tulijat).

Bussikuljetus juhlaan: Bussi 1, lähtö klo 16.00 Tapulinaukio – 16.05 Puistola, pysäkki kirkon parkkipaikan kohdalla – 16.10 Jakomäen kirkko – klo 16.25 Pihlajamäen ostoskeskus – 16.30 Pihlajisto, Alepan pysäkki – 16.35 Viikin kirkko – Kulttuurikeskus Sofia klo 17. Bussi 2, lähtö klo 16.00 Siltamäen ostoskeskuksen pysäkki, Riimusauvantie – 16.05 Tapanilan tori – 16.15 Malmin kirkko – 16.25 Pukinmäki, Eskolantie Pukinmäen aseman kohta – Kulttuurikeskus Sofia klo 17.

JUHANNUSPÄIVÄN MESSU JA LAULUHETKI – koko seurakunnan yhteinen messu Malmin kirkossa lauantaina 22.6. klo 10. Kirkkokahvien yhteydessä lauletaan kesäisiä yhteislauluja. Messuun on maksuton kirkkokyyti.

Bussikuljetus yhteiseen messuun: Bussi 1: Lähtö klo 9.15 Viikin kirkko – klo 9.20 Pihlajisto, Alepan pysäkki – klo 9.25 Pihlajamäen ostoskeskus – klo 9.35 Pukinmäki, Eskolantien pysäkki – Malmin kirkko. Bussi 2: Lähtö klo 9.15 Jakomäen kirkko – klo 9.20 Puistolan kirkon pysäkki, Alepa – klo 9.25 Tapuli, Tapulinaukio – klo 9.35 Siltamäen ostoskeskuksen pysäkki, Riimusauvantie – klo 9.45 Tapanilan tori – Malmin kirkko.

Mainitut ajat ovat aikoja, joita ennen bussi ei lähde pysäkiltä tai ohita sitä. Paluukuljetus klo 12.15 samoja reittejä.

KONSERTIT JA MUSIIKKIHETKET
viulun siluetti ja nuotteja

Musiikkimatinea Tapulin seurakuntakodin kesäkahvilassa ma 17.6. klo 13 sekä Malmin kirkon kesäkahvilassa

ti 6.8. klo 18. Solja Lapilainen, laulu, ja Kaisu Rauhamaa, piano.

Taiteiden yön konsertti Malmin kirkossa to 15.8. klo 20. Heikki Poutanen, urut.

ELOKUUSSA TAITEIDEN YÖ

Juhlitaan kesää torstaina 8.8. klo 17 Vuorensyrjän palvelutalon sisäpihalla, Vuorensyrjä 7. Ohjelmaa ja kesäistä tarjoilua.

Kirkko on mukana Helsingin Taiteiden yössä elokuun illassa 15.8. Ohjelmassa muun muassa konsertti klo 20 Malmin kirkossa. Heikki Poutanen, urut. Muu Taiteiden yön ohjelma tarkentuu kesän kuluessa.

elokuu