20.01. Onneksi olkoon: Sebastian | Palaute
Hyvän toivon kappeli

Koronarajoitukset jatkuvat Tuomiokirkkoseurakunnassa tammikuun loppuun

Tuomiokirkkoseurakunta

07.01.2021, 14:00 /  päivitetty 07.01.2021, 14:02
Seurakuntien kokoava toiminta, kuten erilaiset kerhot, piirit ja ryhmät, on tauolla tammikuun loppuun asti. Tuomiokirkkoseurakunta tukee edelleen ihmisiä hengellisesti ja tarjoaa mahdollisuuden osallistua seurakunnan toimintaan verkon välityksellä.
Helsingin tuomiokirkon torni ja vaaleansininen taivas.

Helsingin tuomiokirkkoseurakunta rajoittaa osaltaan koronaviruksen leviämistä noudattaen Helsingin hiippakunnan ja viranomaisten antamia suosituksia ja rajoituksia. Seurakunnan kaikki ulkona ja sisällä tapahtuva kokoava toiminta lukuun ottamatta kirkollisia toimituksia on keskeytetty tammikuun 31. päivään saakka. Tähän sisältyy niin lapsille kuin aikuisillekin suunnattu toiminta sekä jumalanpalvelukset.

Kirkollisiin toimituksiin (ristiäiset, häät, hautajaiset) voi viranomaisten suosituksesta osallistua korkeintaan 10 henkilöä, samoin näiden toimitusten jälkeisiin juhliin. Hautajaisissa 10 henkilön raja on mahdollista tapauskohtaisesti harkiten ylittää, jotta vainajan kaikkein lähimmät omaiset pääsevät mukaan.

Suosittelemme käyttämään kasvomaskia sekä huolehtimaan käsihygieniasta Tuomiokirkkoseurakunnan tiloissa ollessa. Tarvittaessa suntiolta voi pyytää kasvomaskin, mikäli oma ei ole mukana.

Jumalanpalvelukset ja joulun tilaisuudet verkossa

Tuomiokirkosta lähetetään joka sunnuntai klo 10 jumalanpalvelus suorana verkossa. Olet tervetullut siihen mukaan seurakunnan Facebook-sivun tai Youtuben kautta. Jumalanpalveluksen tallenne on katsottavissa kahden viikon ajan, joten siihen voi osallistua myös myöhemmin.

Tuomiokirkkoseurakunnan muissa kirkoissa eli Suomenlinnan kirkossa, Vanhassa kirkossa, Mikael Agricolan kirkossa ja Hyvän toivon kappelissa ei toistaiseksi vietetä jumalanpalvelusta.

Keskusteluapua ja tukea tarjolla

Tuomiokirkko on avoinna ma-la klo 9–18 ja su klo 11–18 hiljaista rukousta varten. Tarkempia tietoja muiden kirkkojen aukioloajoista löydät täältä. Tuomiokirkossa päivystää pappi joka päivä klo 15-18 keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Tarjoamme mahdollisuutta rukoukseen, keskusteluun tai huolien jakamiseen joka päivä myös puhelimitse klo 9-21 numerossa 09 2340 6102. Puhelimeen vastaavat seurakunnan työntekijät ja käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit myös olla suoraan yhteydessä kaikkiin työntekijöihimme normaaliin tapaan, yhteystiedot löydät tästä linkistä ja tietoja diakoniatyöstä tästä.

Kirkkoherranvirasto palvelee (ma-ti klo 9–15, ke 12–17, to–pe 9–12) puhelimitse ja sähköpostitse: puh. 09 2340 6100, tilavaraukset.tuomiokirkkosrk@evl.fi, tuomiokirkko.srk@evl.fi.

Kuva Antti Rintala.