25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Hyvän toivon kappeli

Kirkkoherralta pääsiäiseksi: Suuri salaisuus

Tuomiokirkkoseurakunta

31.03.2021, 13:57
Arkikielessä 'salaisuus' on jotain, mikä odottaa vielä selvittämistään. Salaisuus on jotain poikkeuksellista ja harvinaista, se ei kuulu normaaliin arkeen. Salaisuuden rinnalle kuuluvat sanat odotus ja toivo.
Kirkkoherra Marja Heltelä, kuva Markku Pihlaja

Uskon maailmassa salaisuus ei ole poikkeuksellista tai harvinaista, vaan se kuuluu keskiöön. Uskon salaisuuden rinnalle kuuluvat sanat toivo ja rakkaus.

Kevään ja pääsiäisen salaisuudet kietoutuvat yhteen. Kun katsoo pienen pientä silmua, on vain uskottava, että se pitää jo sisällään tulevan kukan kaikki solut ja värit. On odotettava läpi pitkän talven. Kun kevät koittaa ja maa sulaa, valmiit solut vain täyttyvät vedellä ja kasvun ihme on valmis.

Pääsiäisen ytimessä on luottamus rakastavaan Jumalaan, joka luo uutta ja kutsuu elämään. Pääsiäisenä liitymme Kristuksen askeliin tielle kohti valoa silloinkin, kun jokainen askel tuntuu johtavan vain syvemälle pimeyteen.

Pääsiäisen suuri salaisuus on rakkaus, joka voittaa kuoleman. Valo voittaa pimeyden! Tänä pääsiäisenä tarvitaan tätä rakkauden sanomaa ehkä enemmän kuin aikoihin. Kulunut vuosi on saanut meidät kiinnittämään mielemme arjen elämään ja siitä selviämiseen. Pääsiäinen kutsuu katsomaan syvemmälle, heittäytymään uskon salaisuuden kannateltavaksi.

Olemme matkalla valoon, ja sinä olet kutsuttu mukaan. Sinulle on luvattu tulevaisuus ja toivo. Valoa ja varjelusta pääsiäisen askeliisi.

Marja Heltelä, kirkkoherra

Ps. Tule mukaan seuraamaan Marjan sarjaa Toivoa kirkonmäeltä Facebookissa ja Youtubessa.