29.11. Onneksi olkoon: Aimo | Palaute
Hyvän toivon kappeli

Iso korva -ryhmässä kuunnellaan ja keskustellaan

Tuomiokirkkoseurakunta

17.01.2020, 16:17
Hyvän toivon kappelissa on aloittanut kokoontumiset uusi ryhmä Iso korva. Ryhmässä pohditaan elämää kuunnellen, keskustellen ja kertoen.
Kuvassa mies taka-alalla sumeana ja nainen selin etualalla, kuva mainostaa Hyvän toivon kappelissa pidettävää Iso korva -keskusteluryhmää

Iso korva -ryhmä on seurakuntalaisten toiveesta syntynyt ryhmä. Se kokoontuu joka kuukauden toisena keskiviikkona puhumaan asioista, jotka erityisesti koskettavat mukanaolijoita itseään ihmisinä, seurakunnan perheen jäseninä ja Jätkäsaaren asukkaina. Vetäjinä toimivat tavalliset seurakuntalaiset.

Jokaisessa tapaamisessa joku osallistujista tuo esiin itselleen tärkeän näkökulman omien kokemustensa ja elämänhistoriansa kautta. Sen jälkeen jokainen voi kommentoida ajatuksia omasta näkökulmastaan. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Mukaan ryhmään on tervetullut jokainen, joka toivoo tulevansa kuulluksi omana itsenään ja omasta elämästään käsin. Tapaamisten lähtökohtana on toive, että seurakunta ja sen jäsenet voisivat entistä paremmin löytää yhteyden keskenään ja palvella Jumalaa ja toisiaan rakkauden hengessä. Mahdollisimman monen toivotaan löytävän merkitystä elämälle kohtaamalla itsensä ja toisensa rehellisesti olemalla ihminen. Tapaamisten lisäksi Iso korva -ryhmä tekee tutustumiskäyntejä ja matkoja yhdessä valittuihin kohteisiin.

Kevään 2020 ohjelma

  • 8.1.2020 Risto ja Taina Vuorensola: Vanheneminen ja elämän konmaritus
  • 12.2.2020 Eeva-Liisa Salovaara: Mikä minua ottaa päähän kirkossa?
  • 11.3.2020 Mirja Vallisaari: Pyhyys ja rauha – mistä ne löytyvät?
  • 8.4.2020 Aila Valkila: Kuolema mietityttää, mutta ei pelota - vai pelottaako?
  • 13.5.2020 Raija Opas: Mitä suvaitsevaisuus on? Kesäkuun alku: Yhteinen matka, jonka kohde päätetään yhdessä